Vorbim despre încălțămintea care ne strânge, din cauza că pielea este rigidă la început, așa cum este și normal. Deși faptul că încălțămintea nu este confortabilă este un dezavantaj, pe termen lung, acest lucru este unul pozitiv deoarece asta înseamnă că pantofii/cizmele își vor păstra forma un timp îndelungat.

mamaplus

Iată câteva trucuri simple, dar eficiente ce te vor ajuta să lărgești pantofii care te strâng:

Metoda cu pungile de gheață

Deși pare ciudat, acest truc chiar funționează. Tot ce trebuie să faci este să pui apă în două pungi care se închid ermetic (le găsești în orice supermaket), să le bagi în pantofi/cizme/balerini și să bagi încălțămintea la congelator, până când apa se transformă în gheață. Scoate perechea de încălțăminte peste câteva ore și vei vedea că sunt vizibil mai largi.

Metoda cu feohnul

Pentru această metodă aveți nevoie de un feohn și o pereche de șosete groase. Încălțați-vă cu șosetele și perechea de încălțăminte buclucașă și uscați pantofii cu feohnul la o temperatură medie, timp de câteva minute. Păstrați feohnul la o temperatură potrivită, astfel încât să nu fie afectat exteriorul pantofilor.

Metoda cu alcool

După cum bine știm, alcoolul înmoaie pielea. Așadar, pune un tampon îmbibat în alcool (spirt) în pantofi, apoi încalță-te cu pantofii și mergi prin casă timp de 10-15 minute. Pentru rezultate și mai bune, poartă o pereche de șosete groase.

Metoda cu aburi

Ultima metodă este la fel de simplă precum cele de mai sus. Tot ce trebuie să faci este să pui o oală cu apă la fiert. După ce încep să apară aburii, ține pantofii cu interiorul în jos deasupra oalei. Vaporii fierbinți vor face pielea să se lase și să devină mai flexibilă. După 2-3 minute, introdu mai multe șosete în pantofi, astfel încât pielea să se lase și mai mult și să își mențină forma.

Sursa