În sezonul estival, alegerea hainelor potrivite reprezintă un lucru esențial care te poate ajuta să depășești mai ușor disconfortul termic.

mamaplus

Atunci când canicula este la ordinea zilei, nu este suficient doar să alegem rochii, pantaloni scurți sau tricouri, ci este important să fim foarte atenți din ce sunt confecționate piesele vestimentare. Iată câteva materialele textile care ar trebui evitate în timpul verii.

1. Denimul. Chiar dacă ne plac blugii și îi considerăm versatili și comozi, materialul din care sunt confecționați este destul de greu și pe parcursul zilei ajung să se lipească de piele.  Astfel, blugii sau piesele vestimentare confecționate din denim nu ar trebui purtate vara.

2. Poliesterul. Acesta are dezavantajul de a nu absorbi apa, ceea ce îl transformă într-un material pe care nu ar trebui să-l purtăm niciodată atunci când temperaturile sunt ridicate.

3. Lâna. Hainele din lână sunt cea mai bună alegere în timpul sezonului rece, dar vara, acestea ar trebui evitate pe cât posibil pentru că favorizează acumularea căldurii. Astfel, temperatura resimțită la nivelul organismului va fi mult mai mare.

4. Nailonul. Încă un material care împiedică absorbția transpirației, iar atunci când este purtat pe timp de vară, poate provoca iritații.

Recomandarea noastră sunt hainele fabricate din materiale naturale, cum ar fi inul, cânepa, bumbacul organic sau dantela. Le iubim atât pentru calitățile țesăturilor, dar și pentru impactul scăzut asupra mediului pe care îl au aceste culturi.

Sursa: avantaje.ro