Pistruii sunt simpatici și oferă o notă de farmec personal. Așa sunt priviți… din afară. Cele care, însă, poartă pe față aceste minuscule pete maronii sunt mai puțin încântate de prezența lor. 


mamaplus

Pistruii sunt urmarea unei producții crescute de melanină sub acțiunea razelor solare, atunci când expunerea este exagerată. Dacă în ciuda măsurilor de prevenție – respectiv evitarea expunerii prelungite la soare – pistruii se încăpățânează să apară și să persiste, poți încerca o serie de remedii naturiste.

Oțet de mere cu miere. Amestecă o linguriță de oțet de mere cu o linguriță de miere de albine și aplică pe zona cu pistrui. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Tratamentul se repetă zilnic, până când pistruii vor dispărea sub acțiunea acidului malic care va exfolia pielea pigmentată.

Coajă de banană. Freacă zonele afectate de pistrui cu partea albă a cojii de banană (cea interioară) timp de 1-2 minute. Vei rămâne pe piele cu mici particule de fruct, dar așa și trebuie. Așteaptă zece minute și apoi clătește. Repetă zilnic.

Felie de vânătă. Taie dintr-o vânătă proaspătă rondele de un centimetru grosime și așează-le pe zonele cu pistrui. Menține-le timp de trei minute, după care îndepărtează-le. Cel mai probabil că pe piele va rămâne sucul de vânătă, ceea ce este foarte bine. Așteaptă 15 minute până să te clătești cu apă călduță. Repetă în fiecare zi, până la estomparea pistruilor. Vinetele conțin vitaminele A, B, E și antioxidanți.

Suc de lămâie. Aplică suc de lămâie folosind o dischetă de bumbac, lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește. Repetă zilnic. Dacă ai pielea foarte sensibilă, urmează tratamentul o dată la două zile. De asemenea, poți adăuga în sucul de lămâie puțină miere, pentru a reduce aciditatea.

Sursa