Acoperirea cu Shellac se usucă doar sub influența razelor UV. Anume în acest aspect au văzut o amenințare pentru piele cercetătorii de la Regents University, statul Georgia, SUA.

Shellac și cancerul de piele: 8 motive pentru a manifesta prudență

Uscarea ojei în trei etape sub lampa specială este dăunătoare. 8-14 proceduri nu doar că subțiază epiderma dar și afectează ADN-ul celulelor din care cauză acestea suferă mutații. ”Examinând impactul lămpii cu raze ultraviolete, am înțeles că există riscul de a dezvolta cancer din cauza manichiurii”, a declarat autorul studiului, aspirantul universității din SUA, Lindsay R. Shipp.

Așa să fie oare?..

Gelul pentru unchii: istoria inventării

Istoria inventării acoperirii lucioase pe unghii cu uscare sub raze ultraviolete nu este atât de veche – doar 5 ani. Totul a început de la compania sau așa cum o numesc profesioniștii – corporația CND (Creative Nail Design). În anul 2010, CND a descoperit o nouă metodă revoluționară în moda manichiurii anunțând despre invenția sa – prima ojă-gel cu denumirea Shellac. Acum această denumire nu mai este una de autor și a devenit una de uz comun. Însă, CND și-a păstrat, totuși, dreptul de autor. Nimeni nu a reușit, deocamdată, să repete consistența, structura și componența unică a produsului.

Ce este gelul?

Gel –este o rășină polimer natural de conifere. El este poros, de aceea permite aerului să circule (ceea ce permite unghiilor să respire). Unghiile acoperite cu gel, continuă să crească și chiar devin mai sănătoase.

La aplicare, gelul, de asemenea, are avantaje: se aplică uniform și ușor pe suprafața unghiei.

Gelul se potrivește femeilor cărora le plac unghiile lucioase și strălucitoare.

Deci, în ce au văzut medicii pericol? Lampa cu raze UV în care sunt uscate unghiile după aplicarea gelului.

Lampa UV: medicii versus producătorii

Cercetările medicale ale lui Lindsay R. Shipp au demonstrat că impactul regulat al razelor ultraviolete asupra pielii contribuie la apariția și dezvoltarea melanomului - una dintre tumorilor cele mai maligne (melanom a fost detectat în 10% din toate bolile periculoase ale pielii).

Shellac și cancerul de piele: 8 motive pentru a manifesta prudență

Anume razele ultraviolete sunt cancerigene pentru om.

Cu doctorii au intrat în discuții producătorii lămpilor cu raze ultraviolete, care au propus ca producția lor să fie testată într-un laborator independent. Testele au demonstrat că iradierea este prea mică – doza razelor UV este la nivel inofensiv. Dacă e să comparăm doza razelor UV pe care le primește femeia în salon atunci când își usucă unghiile în lampă și bronzatul la soare pe plajă, avem 10 – 17 secunde.

Mai degrabă, calitatea procedurii depinde de competența meșterului și reputația salonului. Pentru că lămpile cu raze UV necesită selecție riguroasă după intensitatea iradierii, sistemului de ventilare (unghiile trebuie să respire, în caz contrar există riscul exfolierii acestora). De asemenea, aceste dispozitive necesită îngrijire specială și schimbarea la timp a dispozitivelor.

În zona de risc

Trebuie să manifestați prudență pentru uscarea unghiilor sub lampa cu raze ultraviolete în cazul în care:

  • Aveți pielea și părul deschise la culoare;
  • Aveți experiența unui bronz eșuat (arsuri solare);
  • Vă expuneți de multe ori iradierii cu raze UV;
  • Nu folosiți produse cosmetice de protecție;
  • Vă place bronzul la lumina solară;
  • Aveți o imunitate slăbită;
  • Veți predispoziție genetică de a dezvolta cancer;
  • Suferiți de eczemă sau psoriazis.

Shellac și cancerul de piele: 8 motive pentru a manifesta prudență

Rețineți! Înainte de procedură, obligatoriu, aplicați pe mâini o cremă cu factor înalt de protecție împotriva SPF și îmbrăcați mănuși speciale de protecție cu tăieturi în vârful degetelor.