Secrete de îngrijire a părului vara, de la Daria Țuguțcaia

Daria Țuguțcaia – make up and hair master

După cum se cunoaște deja, părul este compus din 70 % cheratină, în componența căreia – proteinele, construite din16 aminoacizi, bogate în sulf, fier, crom, cupru, zinc, mangan.

Razele soarelui extrag din păr conținutul său bogat, responsabil pentru flexibilitate, elasticitate și volum. De sine stătător părul nu poate face față influienței agresive care vine de la soare, condiționer și de la apa sărată a mării.

Secrete de îngrijire a părului vara, de la Daria Țuguțcaia

Apa sărată spală proteinele din păr, sarea de mare are proprietatea de a pătrunde adînc în stratul solzos și să se stabilească în acesta, iar sub influiența razelor de soare sarea se usucă  și are loc procesul de distrugere a firului de păr.

Este adevărat faptul că vara este relevant ca să folosiți o protecție suplimentară pentru păr, de aceea este foarte important ca să folosiți șampoane, măști, balsamuri cu umiditate intensă și filtre UV – în genere, „seriile solare”.

De  preferință ca în numărul componentelor să se regăsească uleiul de jojoba, shea, măsline, extract din coajă de stejar. Aceste componente vor ajuta părului, dar și scalpului să mențină umezeala, vor furniza substanțele necesare nutritive, vor da strălucire și elasticitate părului.

Cumpărați careva agenți de protecție, în cazul în care nu purtați o pălărie. Asemenea soluții poartă denumirea de „leave in” – adică „haine pentru păr” - și intră în componența a numeroase branduri.

Agenții de protecție solară se aplică pe părul curat și umed, după ce a fost spălat cu șampon, fără a fi clătit. Dacă nu aveți la îndemînă agenți speciali, în zilele aride, aplicați un crem obișnuit de protecție solară.

Cînd veți reveni acasă, spălați părul cu șampon. Să protejați de influiența soarelui și să tratați firele ce deja au avut de suferit de pe urma soarelui vă vor ajuta tratamentele cosmetice.

Secrete de îngrijire a părului vara, de la Daria Țuguțcaia

Sfaturi simple:

Atunci cînd spălați părul, aplecați capul cît de jos posibil. În acest moment se va intensifica fluxul de sînge, iar acest lucru este util rădăcinilor părului.

Pe timp de vară, de preferință, folosiți un pieptene  cu dinți rari, din materiale naturale confecționat, deoarece pieptenele traumează părul fragil și uscat. Firele umede sau încurcate, nu le atingeți, începeți perierea de la vîrfuri spre rădăcini, însă nu se recomandă să pieptănați părul imediat după baie, ud, altfel riscați să se despice.

Încercați să nu folosiți foenul prea des și nici produse de styling și imediat după  procedurile acvatice spălați-vă părul, nu lăsați sarea să se depună pe scalp.

Un punct foarte important: Îngrijirea vîrfurilor. Ele suferă pe arșiță!

O dată pe săptămînă, împărțind egal părul și fiecare despărțitură să fie răsucită, iar pe vîrfuri aplicați produse nuritive speciale. Înfășurați într-o folie subțire și lăsați totul pentru 30 minute.

Iubiți-vă părul și îngrijiți-l cu dragoste, iar el vă va răspunde cu aceeași monedă, cu ascultare, volum, strălucire, grosime și aspect mătăsos.