O problemă foarte deranjantă pentru femei este sebumul în exces care face pielea să fie uleioasă, iar porii să se dilate foarte mult. Această situație duce la apariția acneei și la alte probleme ale tenului, de aceea este indicat să acționezi cât mai rapid, preferabil cu ingrediente naturale.

mamaplus

Chiar dacă există în comerț o mulțime de soluții și de creme care promit să trateze această problemă estetică, unele dintre ele pot fi nepotrivite pentru tipul tău de ten. Pot avea efecte secundare, așa că ar fi mai bine să verifici înainte pe o suprafață mică a pielii, înainte de a aplica pe ten.

Poți încerca un tratament complet natural la tine acasă.

Ai nevoie de: 1/2 de lingură de suc de lămâie și un albuș de ou.
Se separă albușul de gălbenuș și apoi se pune albușul într-un bol mic. Se bate albușul cu o furculiță sau cu un tel până se formează spumă. Se adaugă zeama de lămâie și se continuă să bată până se se face un amestec omogen.

Se spală bine fața cu apă călduță și se tamponează blând cu un prosop, pentru a șterge excesul de apă. Se aplică masca pe față cu mâinile curată și se lasă să se usuce, timp de 5 – 10 minute. În cazul în care ai tenul sensibil, se adaugă doar câteva picături de zeamă de lămâie. Evită zona ochilor.

După cele 10 minute, se spală fața cu apă călduță, apoi se aplică o cremă hidratantă. Poți încerca să repeți acest tratament de 3 – 5 ori pe săptămână. Vei observa că pielea va fi mai fermă iar porii micșorați încă de la prima utilizare.

Nu uita să consumi zilnic fructe și legume și să dormi minimum 8 ore pe zi, pentru a-i permite corpului să se refacă. Nu folosi produse care nu sunt potrivite pentru tipul tău de ten și hidratează-te suficient. Deshidratarea se observă prima dată la nivelul pielii.

Sursa