Călcâiele crăpate provoacă o mulțime de probleme, deoarece, pe lângă aspectul inestetic, mai sunt și foarte dureroase și incomode.

Scapă de călcâiele crăpate. Iată cele mai bune sfaturi

1. Pentru a elimina crăpăturile de pe călcâie, aplicați comprese de uleiuri vegetale (de măsline, de floarea-soarelui, semințe de in, de nucă de cocos, ricin, etc.). Înmuiați niște șosete de bumbac în ulei și încălțați-le. Deasupra îmbrăcați o pungă de plastic. Încălziți astfel picioarele pentru cel puțin 2 ore.

2. Există și o metodă mai modernă, cum ar fi curățarea călcâielor cu ajutorul pilei speciale. Curățarea cu ajutorul pilei, trebuie să se facă de-a lungul fisurilor. După curățire se aplică o cremă grasă peste pielea crăpată, care accelerează vindecarea fisurilor și ajută la restabilirea elasticității pielii picioarelor.

3. O metodă excelentă în tratamentul fisurilor la călcâie sunt unele fructe și legume. Printre acestea sunt frunzele de varză, merele, dovleceii, roșiile, cartofii și ceapa. Dați oricare dintgre aceste legume și fructe prin răzătoare, aplicați-le direct pe călcâie, și bandajați-le. După o jumătate de oră, îndepărta-ți bandajul și clătiți cu apă. Aplicați o cremă hrănitoare pentru picioare.

Acum picioarele tale sunt gata pentru aventurile verii!