Primul fir cărunt... Ce să fac? Sfaturile stilistului Aelita Norberto

Aelita Norberto - stilist Feminim Dom

În cazul în care primul fir cărunt a apărut cel mai important este să nu intrați în panică. Nu este nimic grav, noi trăim în secolul XXI. Acum, problema părului cărunt se poate rezolva cu ușurință, fără a aduce daune părului.

Primul fir cărunt... Ce să fac? Sfaturile stilistului Aelita Norberto Cum puteți lupta cu părul sur?

Apariția primelor fire de păr sur după 35 de ani iar ultimile spre 50-55 de ani, se consideră a fi ceva normal. Nu este neapărat să smulgeți firele de păr sur. În primul rînd, ele nu vor deveni mai puține. În al doilea rînd, vă deteriorați  scalpul iar în locul lor vor crește alte fire noi de păr, sure, de asemenea. Lupta cu firele arginii nu are sens, e nevoie de a învăța să rezolvăm această problemă și de a o ascunde. În ajutor ne vin instrumente, cum ar fi vopseaua și balsamurile pentru păr. Este important să reținem că părul poate să crească timp de o lună cu 5-15mm. Deci și respectiv ar trebui părul colorat la fiecare 3, 4 săptămîni.

Primul fir cărunt... Ce să fac? Sfaturile stilistului Aelita Norberto Cum și cu ce este mai bine de a vopsi părul?

Vopseaua trebuie să fie aleasă de fiecare persoană în mod individual, în funcție de procentul de păr gri, de structura firului de păr și de percepția organismului la vopselele de păr. În cazul în care aveți mai puțin de 40% de păr sur, este mai bine să folosiți balsamurile cu nuanțe și nuanțatoarele (adică, tonicurile pentru păr). În consecință, în cazul în care 50% sau mai mult este cărunt, atunci trebuie să utilizați coloranți mai puternici.

Primul fir cărunt... Ce să fac? Sfaturile stilistului Aelita Norberto Este posibil să nu apelăm la vopsea, ci să folosim oricare alte metode?

Eu, ca un coafor, desigur,  voi spune nu. Fără vopsele nu ve-ți face față firelor cărunte. Există atît de multe nuanțatoare și preparate de colorare, care sunt inofensive pentru păr, unele restaurează chiar parțial părul. Prin urmare, nimic teribil nu-i, trebuie doar să alegeți cu înțelepciune  produsul și să-l aplicați calitativ.

Primul fir cărunt... Ce să fac? Sfaturile stilistului Aelita Norberto Poate că ar fi nevoie să consult un medic și să fac careva analize, să beau vitamine, să fac apel la medicina tradițională?

Este inutil pentru să mergeți la medic. Părul cărunt - nu este o boală, oare ar putea medicii să vă ajute cumva – beți seriile de vitamine B, C și E. Da, acest lucru nu vă va face rău, dar, cu toate acestea, luînd în considerare cauza  părului gri, în primul rînd, se iau în calcul indicii geneticii persoanei. De regulă, primele firele de păr cărunt, ar trebui să vă apară în același timp, cînd au apărut și părinților dumneavoastră (viteza cu care scade producția de melanină este cea cu care apare părul sur). Restaurarea melaninei este imposibilă, dar este posibil de ascuns urmările folosind vopselile. Despre medicina tradițională, nu pot să spun nimic precis, pentru că în zilele noastre puțini recurg la ea.