Șerveţelele demachiante par o alternativă ideală pentru situațiile în care nu ai posibilitate să foloseşti metodele clasice de demachiere. Ceea ce nu ştiai este că ele pot crea tot felul de probleme tenului tău.

Pericol real! Şerveţelele demachiante sunt dăunătoare pentru ten

Acest tip de şerveţele conţin conservanţi, adăugaţi pentru a ţine la distanţă bacteriile după deschiderea pachetului. Conservanţii pot reprezenta un factor iritant pentru faţa ta.

Ce se poate întâmpla?

Pentru că şerveţelele demachiante nu curăţă eficient tenul şi, în loc de aceasta, împrăştie impurităţile şi machiajul, ele provoacă iritaţii şi chiar alergii.

Loţiunile de curăţare cu care sunt impregnate şerveţelele demachiante au o acţiune blândă, de aceea este nevoie să insişti în anumite zone sensibile; cum ar fi zona ochilor. Masajul îndelungat în jurul ochilor poate conduce la o îmbătrânire prematură a tenului, dar şi la iritaţii.

Tenul uscat este cel mai afectat de acţiunea şerveţelelor umede din cauza alcoolului conţinut de acestea care are “rolul” de a usca şi mai mult tenul. De asemenea, tenul cu acnee, cu rozacee şi cuperoză este foarte afectat de compuşii chimici ai şerveţelelor.

Alternative sigure

Experţii în make-up recomandă un ritual corect şi complet de demachiere, cu produse hidratante, adecvate fiecărui tip de ten, înainte de aplicarea unei creme care să calmeze şi să hidrateze tenul uscat, înroşit sau iritat.

Pericol real! Şerveţelele demachiante sunt dăunătoare pentru ten

Dacă nu ai cele necesare pentru a te demachia ca la carte (atunci când eşti plecată de acasă), şerveţele umede demachiante sunt mai bune decât un somn alături de “masca” pe care doar ce ai purtat-o. Totuşi, trebuie să ai în vedere următoarele lucruri atunci când le vei folosi:

  1. Clăteşte faţa cu apă din abundenţă după ce te-ai demachiat cu şerveţelul, pentru a elimina toate substanţele care pot duce la iritaţii sau uscarea pielii.
  2. Dacă ai piele uscată sau mixtă, foloseşte o cremă hidratantă după ce te-ai demachiat.
  3. Verifică ingredientele de pe ambalaj. Ai grijă la chimicalele care conţin formaldehidă pe post de conservant. Mai bine foloseşte-le pe cele care conţin phenoxyethanol. Nu este cea mai sănătoasă alegere, dar este mai puţin dăunătoare decât prima pentru piele.
  4. Stai departe de şerveţelele cu tot felul de arome, pentru că acestea oferă mai multe posibilităţi apariţiei unor iritaţii.

Sursa: www.fashion365.ro