Cu doi ani în urmă, internetul abunda de fotografii ale unor tinere cu feţele vopsite în diferite culori. Se zicea că această „frumuseţe” este folositoare pentru sănătatea pielii. Tinerele nu încercau să facă publicitate unei expoziţii de artă sau să promoveze o nouă metodă de body-art, ele demonstrau un adevărat beauty trend. Esenţa acestuia este aplicarea concomitentă a câteva măşti pe diferite zone ale feţei, în funcţie de tipul acestora. Deoarece multimaskingul devine tot mai popular, am decis să aflăm cât de justificată este utilizarea acestei metode de înfrumuseţare.

Multimasking – un nou trend în domeniul frumuseţii

Ce înseamnă multimasking

Multimaskingul este utilizarea concomitentă a câteva măşti de faţă pe diferite zone ale feţei. Această tendinţă, ca multe altele, vine din Asia şi s-a născut atunci când marca Boscia a scos pe piaţă un set special de măşti, constând din patru produse în tuburi de diferite culori şi pensule pentru aplicare. Asiaticele au o atitudine foarte grijulie faţă de piele, de aceea îngrijirea în câteva etape şi utilizarea unei serii întregi de borcănele la o singură şedinţă este, pentru ele, o normă.

În Europa multimaskingul a ajuns abia după câţiva ani. Cu ajutorul beauty-bloggerilor cu hashtagul #multimusking, acesta a devenit una dintre cele mai populare căutări în Instagram. Care este deci frumuseţea şi avantajul multimaskingului?

Această procedură de înfrumuseţare are un număr mare de atuuri. Dermatologii menţionează că, pe diferite zone, pielea feţei are nevoi specifice, de exemplu zona din jurul ochilor necesită lifting şi hidratare, în schimb zona T, comparativ cu altele, produce o cantitate mai mare de sebum. De aceea, în loc să alternaţi diferite măşti, care pot ajuta o zonă a feţei şi dăuna alteia, este mai bine să folosiţi concomitent câteva produse.

Primii paşi în multimasking

Dermatologii atenţionează: multimaskingul nu este o procedură chiar atât de inofensivă. Şi asta pentru că un număr mai mare de produse cosmetice pe piele poate cauza o alergie severă, iar produsul care a provocat-o va fi greu de identificat.

Tocmai de aceea înainte de efectuarea multimaskingului, trebuie să încercaţi fiecare mască în parte. În decursul unei săptămâni folosiţi masca pe o zonă neutră a pielii feţei (de exemplu pe linia bărbiei, unde pielea este mai netedă şi nu suferă nici de uscăciune, nici de sebum în exces). Urmăriţi cu atenţie reacţiile. Dacă totul este în regulă, purcedeţi la efectuarea multimaskingului!

Multimasking – un nou trend în domeniul frumuseţii

Îngrijire diferită pentru zone diferite

După cum am spus mai sus, fiecare zonă a feţei noastre necesită o abordare specială, de aceea multimaskingul trebuie făcut după următoarea schemă.

Zona T

În zona T (frunte, nas, bărbie) pielea este de obicei predispusă spre producţia excesivă de sebum şi acumularea de puncte negre şi inflamate. Ne vin în ajutor măştile de curăţare pe bază de cărbune, argilă neagră şi acizi, de exemplu salicilic. Ele îndepărtează punctele negre şi îngustează porii.

Pomeţii şi obrajii

Această zonă a feţei necesită hidratare şi protecţie. De regulă, pielea din această zonă este uscată şi palidă, se descuamează. Tocmai de aceea pentru pomeţi şi obraji sunt de neînlocuit măştile revigorante cu vitamina C, componenţi naturali de emoliere, antioxidanţi şi peptide.

Pielea din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este cea mai fină. Ea este subţire şi practic lipsită de glande sudoripare şi sebacee. De aceea ea are nevoie de îngrijire sub formă de patch-uri cu retinol şi geluri de împrospătare. Pentru femeile care suferă de cearcăne şi pungi sub ochi, sunt potrivite măştile cu componenți de drenaj – cofeină, centella asiatică, extracte vegetale.

Gâtul

Gâtul necesită şi el o îngrijire atentă, la fel ca faţa. Pentru pielea gâtului sunt perfecte compoziţiile nutritive, formulele lifting şi texturile cremoase. Căutaţi în măşti acid hialuronic, pantenol, ulei din sâmburi de struguri, vitamina E, extracte de alge de mare.

Multimasking – un nou trend în domeniul frumuseţii

Îngrijire anti-age

În multimaskingul anti-age este importantă textura produselor, fiind preferată cea cremoasă. Produsele pentru diferite zone trebuie alese pornind de la problemele de bază. Pentru obraji şi pomeți este importantă profilaxia petelor pigmentare, deoarece acestea apar prima dată tocmai în zonele respective. Zona T are nevoie de hidratare, pentru ochi şi buze puteţi folosi acelaşi produs cu efect de lifting. Pentru aceste zone este foarte comodă utilizarea măştilor sub formă de patch-uri.

Tehnologia corectă a multimaskingului

Este mai bine să aplicaţi diferitele măşti pe faţă cu ajutorul unei pensule speciale. În aşa fel nu veţi trece limitele altei măşti şi veţi aplica produsul exact pe porţiunea dorită. Începeţi, de preferinţă, cu zona din jurul ochilor. Aici puteţi aplica patch-urile sau o mască cremoase. Apoi acordaţi atenţie zonei T, obrajilor, iar la sfârşit –gâtului.

Sursa