Se spune despre părul creț că este greu de stăpânit. Însă dacă e îngrijit așa cum trebuie, acesta va arăta bine fără să necesite coafare. Iată câteva sfaturi utile despre îngrijirea corectă a părului creț!

Spălarea părului creț

Întrucât părul creț este expus riscului de deshidratare, iar lipsa hidratării îl va face să arate neîngrijit, e important să știi când și cum să îți speli podoaba capilară.

 • În primul rând, părul creț nu trebuie spălat în exces pentru că șamponarea în mod repetat va deschide cuticula, îndepărtând astfel uleiurile naturale din textura firelor de păr. Așadar, ideal ar fi să îți speli părul de 2 ori pe săptămână. Atunci când o faci, folosește un șampon special pentru păr creț și insistă asupra scalpului.
 • Când ieși din baie, acoperă-ți părul cu un prosop, fără a-l freca. Lasă-l să absoarbă apa din firele de păr. Dacă freci părul cu prosopul, vei obține efectul de păr electrizat, pe care mai mult ca sigur nu ți-l dorești.
 • Ideal ar fi ca după spălare, să lași părul să se usuce natural. Folosirea uscătorului deshidratează părul creț și determină electrizarea acestuia. E indicat să folosești foehnul doar atunci când nu ai de ales pentru că te grăbești, însă atunci să o faci cu ajutorul unui difuzor atașat la uscător.

Pieptănarea părului creț

 • Părul creț nu se perie aproape niciodată, pentru că pieptănarea strică buclele bine definite și îl face să pară mai degrabă ciufulit decât ondulat.
 • Înainte de duș, poți folosi fie un pieptăn cu dinții rari, fie degetele de la o mână, pentru a-ți pieptăna ușor părul. După ce-l speli, nu mai e recomandată pieptănarea, mai ales când este ud și riscul de rupere a firelor de păr este foarte mare.

Hidratarea părului creț

Hidratarea este extrem de importantă pentru părul creț. Un păr deshidratat nu va fi definit și nu va arăta bine, orice ai face și oricum ai încerca să îl coafezi.

 • Folosește, după fiecare spălare, un balsam de păr care nu necesită clătire, acesta fiind mai puternic decât cel care se îndepărtează prin clătire. De asemenea, poți folosi un ulei de păr hidratant în fiecare zi, pe vârfuri.
 • Măștile de păr săptămânale sunt recomandate femeilor cu părul creț care își doresc un păr frumos și sănătos. Poți folosi o mască de păr din comerț, cu o formulă specială pentru textura părului tău, dar și una DIY, pe bază de uleiuri naturale sau alte ingrediente hidratante.

Coafarea părului creț

 • Probabil că tentația de a folosi placa de îndreptat părul, ondulatorul sau peria rotativă este foarte mare dacă ai păr creț, însă este recomandat să te ții departe de aceste ustensile de coafat cu aer cald în cazul în care vrei să îți păstrezi părul sănătos.
 • Dacă simți nevoia să-ți definești buclele, folosește mai degrabă clasicele bigudiuri, pe care le poți ține peste noapte în păr. În acest fel, vei avea bucle perfecte, fără să îți distrugi părul.
 • Optează pentru coafurile cu împletituri, care arată foarte bine și nu îți afectează textura firului de păr, dar și pentru coafuri cât mai naturale, care îți pun în valoare podoaba capilară.
 • Când mergi la un eveniment important, e recomandat să apelezi la un specialist pentru coafarea părului. Acesta știe exact ce coafură este potrivită pentru textura părului tău, dar și ce tip de coafură va rezista pe toată durata evenimentului. Lasă-te pe mâna profesioniștilor și nu încerca singură, acasă, să îți faci o coafură foarte complicată.
 • Și pentru vopsirea părului creț este obligatoriu să apelezi la un specialist dacă vrei să obții o culoare frumoasă și uniformă, fără ca părul să fie degradat.
   

Sursa