mamaplus

Dermatolog american: ”Există cinci greșeli pe care le fac femeile în îngrijirea pielii”

0
//
29.08.2019

Încercăm să ne menținem pielea sănătoasă și curată, însă uneori nu prea avem timp de rutina zilnică de frumusețe. Ajungem acasă obosite și ne dăm jos machiajul cu ultimele puteri, sărind peste o curățare mai eficientă, peste aplicarea serumului nutritiv – ca să nu mai vorbim de măști, căci cine are timp să întindă poțiuni magice pe ten, ce trebuie lăsate să acționeze cel puțin 15 minute? Care ar fi însă setul de reguli pe care nu ar trebui să le încălcăm, chiar dacă avem zeci de contraargumente.

mamaplus

Un editor de frumusețe de la Byrdie a stat de vorbă cu Paul Jarrod Frank, specialistul care se ocupă și de pielea celebrităților, cea mai faimoasă clientă a sa fiind Madonna. Iată care sunt, în opinia lui Frank, cele mai comune greșeli care ne îmbătrânesc cu 7-10 ani.

1. Consumul de alcool, lactate și mâncăruri procesate în exces

Nu este neapărat să renunți complet la pizza sau înghețată, însă nu consuma acest gen de mâncăruri în exces. Stabilește o zi în care ai voie să-ți faci poftele, iar în restul zilelor încearcă să stai departe de alcool, lactate și grăsimi saturate. 

Toate excesele menționate mai sus cresc inflamația în corp, iar aceasta provoacă acnee și încetinește producția de colagen. Consecință? Pielea ta își pierde fermitatea și aspectul luminos, tânăr.

2. Folosești prea multe produse

Și excesul de produse de îngrijire poate fi dăunător. Din dorința înfocată de a ne bucura de o piele perfectă, cumpărăm uneori prea multe creme și serumuri cu care ne copleșim pur și simplu pielea.

„Adevărul e că sufocarea pielii cu 10 serumuri, uleiuri, măști și device-uri de curățare nu acționează în favoarea noastră, ci dimpotrivă. De exemplu, nu e bine să combini vitamina A (retinolul) cu vitamina C, pentru că vor subția pielea și o vor face mai vulnerabilă în fața radiațiilor solare”, explica Frank.

Încearcă să menții o rutină de îngrijire simplă, formată din maximum 3 produse, și să folosești ingredientele active (acizi AHA/BHA, vitamina C, retinol) alternativ, nu împreună.

3. Fumezi

E ceva evident, însă Frank este revoltat de numărul mare de fumători sub 40 de ani, care arată cu cel puțin 7 ani mai în vârstă. „Fumatul descompune colagenul din piele și creează linii fine și riduri în jurul gurii care te îmbătrânesc vizibil”, dezvăluie specialistul.

Concluzia: dacă vrei să arăți de 30 la 40, lasă-te de fumat.

4. Exfolierea excesivă

E la modă exfolierea pielii, care promite piele netedă, de bebeluș, fără pori și mai uniformă. Beneficiile exfolierii sunt reale, însă doar dacă o folosești corect.

„Exfolierea cu particule abrazive agresive și efectuată zilnic fragilizează pielea și creează inflamație. În plus, particulele creează micro-fisuri la nivelul pielii, dându-i un aspect îmbătrânit pe termen lung”, explică specialistul.

Exfoliază de 2-3 ori pe săptămână, folosind mai degrabă un peeling chimic cu acid lactic.

5. Nu folosești cremă cu factor de protecție

Încă o greșeală evidentă, însă este poate cea mai mare greșeală pe care o facem. Frank, asemenea multor altor dermatologi, ține să te avertizeze că soarele este cel mai mare dușman al pielii pielii tale. Expunerea la soare fără protecție, chiar și pe stradă în drum spre serviciu, compromite fermitatea și elasticitatea pielii, provoacă riduri și duce la apariția petelor pigmentare, mai ales pe față și pe mâini.

Protejează-te de soare cât de mult poți: aplică o cremă cu SPF 30 pe toate zonele expuse și poartă ochelari de soare cu protecție UV.

Sursa