mamaplus

Cum să scapi pentru totdeauna de transpirația puternică și mirosul neplăcut

0
//
27.06.2018

Transpirația excesivă și mirosul neplăcut este o adevărată povară pentru toți. Aceste simptome pot întuneca bucuria întregului an și mai ales a verii. Însă, astăzi există mai multe metode sigure și eficiente care te ajută să scapi pentru totdeauna de această problemă delicată. Ce înseamnă hiperhidroza și cum poate fi tratată definitiv am aflat de la medicul chirurg, Viorel Lencăuțan.

Cum să scapi pentru totdeauna de transpirația puternică și mirosul neplăcut

Ce înseamnă hiperhidroza?

Hiperhidroza reprezintă termenul medical care descrie transpirația în exces față de cea necesară în mod normal pentru reglarea temperaturii corporale. Este un simptom frecvent care produce foarte mult disconfort pacientului. De obicei, în cazul persoanelor care transpiră abundent, sistemul nervos este hiperactiv.

Câte tipuri de hiperhidroză există?

Există trei tipuri de hiperhidroză: indusă emoțional (afectează în principal zona axilară, palmele și plantele), hiperhidroza localizată și hiperhidroza generalizată.

Se pare că 2-3 % din populație suferă de Hiperhidroza în zona axilară sau a palmelor și plantelor (tălpilor) - Hiperhidroza palmo-plantară.

De ce apare acest simptom?

Hiperhidroza poate fi primară sau secundară diverselor afecțiuni (metabolice, nervoase, endocrine, stări febrile) sau poate să apară că reacție adversă ladiverse medicamente. Cel mai frecvent apare hiperhidroza în condițîi de stress, emoții, căldură.

Cum să scapi pentru totdeauna de transpirația puternică și mirosul neplăcut

Cum se manifestă hiperhidroza?

Afectează viața pacientului și confortul acestuia, îi îngreunează contactele sociale și profesionale, uneori chiar și în prezența unei igiene riguroase, se manifestă la ambele sexe în egală măsură. Transpirația în sine nu are un miros neplăcut ,dar favorizează dezvoltarea bacteriilor și formarea de acizi care ulterior sunt răspunzători de apariția mirosurilor neplăcute.

Toxina botulinică este o proteină înalt purificată ce acționează în mod natural la nivelul mușchilor fetei, cu efect de relaxare a musculaturii, ce are că rezultat netezirea ridurilor, iar la nivel axilar va bloca activitatea glandelor sudoripare, ce determina după instalarea efectului scăderea considerabilă a cantității de transpirăție produse.

Tratare transpirăție excesivă în zona axilală, tălpi și palme prin Injecții cu ”Dysport” sau ”Neuronox”, la cabinetul ”LaserMedChișinău”

De ce precauții trebuie să ținem cont înainte de tratament?

Înainte cu o săptămâna de Tratamentul Hiperhidrozei Axilare nu se consumă alcool, cu 2 săptămâni înainte se oprește administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice. De preferat a nu se administra nici un fel de medicament în săptămâna dinaintea tratamentului. Tratamenrul constă în injectarea a aproximativ 100 -150 unități de  «Dysport » sau «Neuronox» în 15-20 de zone diferite care să acopere întreagă arie afectată.

Se poate începe tratamentul cu botox pentru hiperhidroză de la vârsta de 13-14 ani. Timp de 15 – 20 de minute, printr-un ac minuscul este injectat botox în zona de transpirăţie, în puncte diferite, pentru că fiecare regiune unde există transpiraţie în exces, să fie acoperită. De obicei, procedura nu este dureroasă, dar cu toate acestea, poate fi însoţită de anestezie locală în zonele cu un prag de durere relativ scăzut – la nivelul picioarelor sau a mâinilor.

Cum să scapi pentru totdeauna de transpirația puternică și mirosul neplăcut

 Care este efectul tratamentului hiperhidrozei axilare?

Efectul se instalează progresiv, între 2-7 zile postinjectare și durează 6-12 luni, în alte cazuri până la 24 luni.  După această perioadă se poate relua procedura, fără să creeze dependență. Sute de mii de persoane apelează la această metodă pentru a scăpa de problemele produse de transpirăția excesivă. Deoarece nu se injectează profund, nu sunt riscuri de a leza musculatura profundă.

Recomandarea finală personalizată pentru fiecare pacient se face în urmă unei consultații la medicul specialist.

Centrul medical TerraMed
Chișinău, str. Cuza-Vodă, 44A
tel.: 022 202 373
info@terramed.md
www.terramed.md