Cum să ne păstrăm picioarele frumoase și sănătoase pe timpul iernii: 8 sfaturi utile

Cum să ne păstrăm picioarele frumoase și sănătoase pe timpul iernii: 8 sfaturi utile

-
//
03.02.2017

În perioada iernii, observăm deseori că pielea de pe călcâie se usucă excesiv, crapă și se îngroașă. Este un lucru nu doar incomod, ci și inestetic. Vă oferim în continuare câteva sfaturi care vă vor ajuta să rezolvați această problemă în condiții casnice.

Cum să ne păstrăm picioarele frumoase și sănătoase pe timpul iernii: 8 sfaturi utile

Având în vedere că pielea de pe picioare nu are glande sebacee, ea este afectată, de regulă, de mulți factori, devenind în consecință uscată și tare. În perioada rece, starea călcâielor este agravată de lipsa hidratării. Cu toate acestea, puteți reda pielii picioarelor sănătatea și frumusețea de altădată. Tratați-o cu proceduri speciale și pielea de pe călcâie va deveni netedă și moale ca de bebeluși.

Sfatul 1

O dată pe săptămână, faceți băi fierbinți cu sare de mare și o cantitate nu prea mare de săpun lichid. Țineți picioarele în apă aproximativ 20 de minute. După ce pielea se încălzește și se înmoaie, curățați-o cu o piatră ponce, pentru a îndepărta celulele moarte. Apoi clătiți picioarele cu apă curată și ștergeți-le cu un prosop moale. Aplicați o cremă nutritivă și încălțați o pereche de ciorapi din bumbac.

Sfatul 2

Dacă vă confruntați regulat cu problema pielii uscate și a crăpăturilor pe picioare, luați-vă obiceiul să le masați cu o cantitate nu prea mare de ulei esențial. Această procedură simplă îmbunătățește circulația sângelui și contribuie la hidratarea pielii. Puteți folosi un singur ulei sau puteți combina mai multe. Înainte de somn spălați picioarele cu apă caldă, ștergeți-le bine, acordând atenție în special zonelor dintre degete. Turnați câteva picături de ulei cosmetic pe mâini și masați călcâiele și laba piciorului timp de 10-15 minute. Apoi încălțați o pereche de ciorapi și băgați-vă în pat.

Sfatul 3

Zahărul brun este un scrub perfect pentru peelingul pielii picioarelor. Ca rezultat, pielea va deveni moale și sănătoasă. În plus, zahărul brun conține acid glicolic, care ajută în lupta cu infecțiile bacteriene. Pentru o astfel de procedură, luați două linguri de zahăr brun și amestecați-l cu o lingură de ulei de măsline și miere. Adăugați și jumătate de linguriță de suc de lămâie. Amestecați bine toate ingredientele. Ar trebui să obțineți o compoziție densă, sub formă de pastă. Aplicați-o pe picioare după o baie fierbinte. Aplicați scrubul cu mișcări circulare până se topește zahărul.

Cum să ne păstrăm picioarele frumoase și sănătoase pe timpul iernii: 8 sfaturi utile

Sfatul 4

Un alt remediu-minune – glicerina. Din contul puternicelor sale proprietăților emoliente și hidratante, aceasta este perfectă pentru profilaxia crăpăturilor și ajută la păstrarea frumuseții călcâielor în perioada rece a anului. Amestecați în proporții egale glicerină și apă de trandafir. Înainte de somn frecați călcâiele și talpa cu această compoziție. Încălțați o pereche de ciorapi și culcați-vă. Dimineața clătiți picioarele cu apă caldă. Încercați să repetați această procedură săptămânal în decursul tuturor lunilor de iarnă.

Sfatul 5

Eficientă în lupta împotriva crăpăturilor și călcâielor afectate este și parafina. În stare fierbinte ea are o acțiune emolientă asupra pielii, îmbunătățește circulația sangvină și deschide porii. Topiți o bucată de parafină. O puteți face în oala cu aburi sau pe aragaz. Amestecați-o cu două linguri de ulei de cocos și muștar. După ce compoziția se răcește puțin, cufundați călcâiele pentru 5-10 secunde; repetați de 5-6 ori. Apoi înveliți picioarele în folie de polietilenă pentru jumătate de oră: puteți încălța o pereche de ciorapi și continua treburile prin casă. Apoi curățați pielea de parafină. Se recomandă repetarea procedurii de 1-2 ori pe săptămână. Această metodă este contraindicată diabeticilor, hipertonicilor și persoanelor cu probleme de circulație sangvină.

Sfatul 6

Puteți trata călcâiele cu ajutorul fructelor, de exemplu al bananelor coapte. Pasați o banană și aplicați-o pe pielea călcâielor. După 10 minute, clătiți cu apă caldă. Puteți adăuga în compoziție puțină miere și ulei de cocos.

Cum să ne păstrăm picioarele frumoase și sănătoase pe timpul iernii: 8 sfaturi utile

Sfatul 7

Și uleiul de ricin ajută la emolierea și hidratarea pielii picioarelor. Bogat în vitamine și substanțe hrănitoare, uleiul de ricin hidratează, însănătoșește pielea și o înmoaie. Aplicați ulei de ricin pe pielea crăpată a călcâielor, încălțați o pereche de ciorapi și culcați-vă. Dimineața clătiți cu apă. Repetați procedura zilnic, până obțineți rezultatul dorit. De asemenea, puteți amesteca uleiul de ricin cu ulei de cocos și masa pielea uscată a picioarelor cu 20 de minute înainte de duș.

Sfatul 8

Vitamina E este un antioxidant puternic, care ajută la protejarea celulelor pielii împotriva acțiunii negative a radicalilor liberi care se formează în organism. Această vitamină ajută la restabilirea pielii și face minuni în tratamentul și profilaxia călcâielor crăpate. Puteți masa picioarele cu vitamina E sub formă de ulei zilnic, înainte de somn. Includeți în meniu produse bogate în vitamina E: legume verzi, nuci, crupe, produse din făină integrală. Puteți folosi și creme sau unguente care conțin vitamina E.

Vă dorim ca picioarele dumneavoastră să fie mereu frumoase și sănătoase!

Sursa