Întrucât zona decolteului este foarte expusă la radiațiile UV de-a lungul timpului, aici se văd adesea primele semne ale îmbătrânirii. Iată ce poți face pentru a amâna apariția acestora!

mamaplus.md

Folosește loțiune cu factor de protecție mare de fiecare dată atunci când te expui radiațiilor ultraviolete - protecția solară este extrem de importantă în vederea amânării apariției semnelor îmbătrânirii la nivel cutanat. Dacă ai omis să aplici loțiune de plajă într-o zi în care te-ai expus intens la soare, daunele provocate de radiații vor fi ireversibile. Așadar, e indicat să îți faci un obicei din a aplica zilnic, pe parcursul sezonului cald, loțiune cu factor de protecție 30, fie că mergi sau nu la plajă. Radiațiile îți pot afecta pielea și în timp ce mergi la birou într-o zi însorită, în timp ce porți o bluză decoltată, dar și când stai la volan și zona decolteului este expusă razelor soarelui.

Exfoliază-ți pielea din zona pieptului - exfolierea este secretul pielii catifelate și frumoase. Folosind săptămânal produse pentru exfolierea pielii, vei reuși să previi apariția petelor pigmentare la nivel cutanat.

Hidratează, apoi, pielea - odată exfoliată, pielea trebuie să fie și hidratată cu ajutorul unei loțiuni de corp. Specialiștii recomandă chiar folosirea zilnică a unei creme hidratante sau antirid pe zona decolteului, mai ales după împlinirea vârstei de 30 de ani. Cremele antirid pe baza de retinol sunt, în mod deosebit, eficiente în combaterea ridurilor din zona bustului.

Evită să porți materiale care îți agresează pielea - lâna, de exemplu, este rigidă și îți poate agresa pielea, mai ales dacă urmezi un tratament antirid pe bază de retinol. Dacă vrei să porți o asemenea țesătură, asigură-te că îți pui pe sub pulover un maiou din bumbac, care îți protejează pielea.

Dormi pe burtă? Modifică-ți postura de somn - poziția de dormit pe burtă poate accelera apariția ridurilor, dar totodată favorizează și lăsarea pielii. De aceea, se recomandă dormitul pe spate sau pe o parte, pentru protejarea pielii.

Masarea pielii de pe gât și sâni - masarea pielii de pe piept și gât stimulează circulația sanguină în zona cu pricina, amânând apariția ridurilor. Poți apela la un profesionist pentru un masaj de tonifiere, însă totodată îți poți face chiar tu un masaj în zonele respective. Pentru ca masajul să fie mai eficient, poți folosi o cremă antirid în loc de ulei de masaj. Uleiul de argan are proprietăți antirid, așa că poate fi, de asemenea, folosit pentru masarea pielii.

Pentru a amâna adâncirea ridurilor, îngrijește-ți pielea decolteului așa cum îți îngrijești și tenul. De cele mai multe ori, femeile își concentrează toată atenția asupra tenului și neglijează pielea de pe gât și piept, de aceea ridurile sunt mai accentuate în aceasta zonă, comparativ cu cele de la nivelul feței.

Sursa: doc.ro