Știi bine probabil acele zile când petreci ceva timp ca să speli părul, să-l usuci, să-l aranjezi, iar după ce coafura este gata trebuie să ieși din casă, dar... afară plouă! Orice femeie știe că umiditatea este cel mai mare coșmar al coafurii, iar look-ul „degete băgate în priză” trezește amintiri neplăcute pentru multe dintre ele. Există însă câteva măsuri care nu doar că te ajută să îți păstrezi forma părului mai mult timp, dar dau rezultate și când ești nevoită să pleci cu umbrela de acasă.

mamaplus

Alege placa de păr potrivită tipului de păr pe care îl ai
Este important să ai un aparat bun, care protejează firul de păr, fără să-l usuce prea mult sau să-l ardă. Părul deteriorat se electrizează mai ușor și este mai afectat de umezeală, iar dacă șuvițele tale sunt oricum predispuse deteriorării este cu atât mai important să le protejezi.

Părul hidratat se electrizează mai greu
Dacă ai părul fin, cu fir subțire, păr ondulat sau creț, o soluție foarte bună ar fi să folosești produse de fixare, care să aducă un plus de susținere.
Părul ondulat sau creț are tendința să revină la cârlionții săi naturali și este, de obicei, uscat, așa că are nevoie de hidratare. Un ser pe care să-l aplici de-a lungul șuvițelor, insistând pe vârfuri, va forma o peliculă hidratantă și impermeabilă pe suprafața firului de păr, iar coafura ta nu va fi la fel de afectată de umezeală.

Mare atenție la stofa hainelor pe care le îmbraci
Lupta împotriva umidității începe chiar în momentul în care ai ieșit din duș. De la prosopul folosit pentru a-ți zvânta părul, până la ce haine îmbraci, toate aceste materiale pot avea un rol decisiv în cum arată coafura ta. Cel mai bine este să alegi materiale naturale, care nu creează acel efect electrostatic în părul tău. Când îți usuci șuvițele, nu freca părul agresiv cu prosopul, ci tamponează-l și lasă-l apoi să se usuce natural.

Ține-ți mâinile departe de păr
Ești obișnuită să îți treci adeseori mâinile prin păr, fie pentru a-l aranja, fie pentru a flirta cu tipul drăguț din autobuz. Însă acest obicei nu face decât să îți strice coafura și să o facă aproape imposibil de reparat.

Evită produsele cu chimicale puternice
Fă-ți un obicei din a citi riguros etichetele produselor de curățare sau de styling pe care le cumperi. Șamponul ideal nu trebuie să conțină sulfați, dar să fie pe bază de glicerină. Un lucru bine de știut: cu cât un ingredient de pe etichetă se află mai sus, cu atât mai mare este concentrația lui în acel produs. Glicerina penetrează firul de păr, îl hidratează de la interior spre extrerior și creează o peliculă care îl protejează de rupere.

Sursa