mamaplus

Apa micelară ar putea să-ți distrugă tenul. Ce greșeală mare ar trebui să eviți

-
//
31.07.2019

Apa micelară a devenit un produs must have din trusa noastră de cosmetice. Dizolvă chiar și cele mai rezistente farduri și este o modalitate simplă și eficientă pentru a ne demachia. Dar este posibil ca acest produs minune să aibă efecte nocive asupra tenului dacă nu este folosit corect.

mamaplus

Problema nu este apa micelară în sine, ci mai mult modul în care stă pe piele, fiind un produs conceput să fie lăsat pe ten. „Micelele sunt în esență surfactanți sau molecule ulei în apă. În timp ce numeroase persoane pot tolera o cantitate mică de surfactanți lăsați pe piele după demachiere, unii oameni care au pielea sensibilă nu îi tolerează la fel de bine”, declară dermatologul Sam Bunting.

În ceea ce privește apele micelare, potențialul de a fi nocive pentru piele constă nu doar în faptul că rămân pe piele. Acestea ar putea să blocheze următorul pas în ritualul de îngrijire – îți fac serumurile și cremele hidratante mai puțin eficiente și pot cauza chiar și apariția coșurilor.

Dr. Bunting are însă o soluție foarte simplă – spală-te pe față după ce folosești apa micelară. „Recomand întotdeauna spălarea tenului pentru a elimina orice impurități”, spune specialistul.

Se pare că potențialele riscuri pot fi anulate dacă te asiguri că apa micelară nu rămâne pe piele – indiferent de ceea ce spune pe eticheta produsului. Dar este de reținut că nu e necesar să cureți pielea și mai mult. Acest exces de zel poate cauza probleme pentru orice tip de piele.

Apa micelară are tendința de a curăța doar suprafața pielii, spre deosebire de alte produse care funcționează în profunzime. Prin urmare, dacă vrei să folosești apa micelară, este de preferat să o incluzi într-un ritual de curățare în mai mulți pași.

Dacă păstrezi apa micelară în dulapul tău cu produse pentru curățarea tenului, este important să verifici și restul listei de ingrediente. Cu cât sunt mai puține, cu atât mai bine. „Le prefer pe cele care nu conțin ingrediente precum parfum sau uleiuri esențiale. În mod ironic, variantele simple și ieftine sunt cele mai bune”, mai spune medicul dermatolog.

Sursa