Atunci când descoperi pe pielea ta faptul că ai anumite pete și nu știi cauza lor, ei bine, ele se pot datora faptului că nu ai acordat o atenție atât de mare îngrijirii pielii tale sau te-ai expus excesiv razelor ultraviolete. Iată care sunt modurile prin care să înlături petele pigmentare.

mamaplus

1. Folosește o cremă cu protecție solară

Dacă nu te-ai confruntat până acum, ar fi bine să fii atentă și să ai grijă să folosești în fiecare zi, indiferent de anotimp, o cremă cu protecție solară. Nu doar că te va ajuta din timp să nu îți apară aceste pete pigmentare, însă te va și proteja de aparația eventualelor linii fine sau riduri. Specialiștii recomandă folosirea unei creme cu factor de protecție 30 sau chiar mai mare.

2. Creme și serumuri pentru albirea tenului

Aceste creme care au drept efect albirea tenului sunt bune în momentul în care tenul tău nu prezintă aceste pete. Iar dacă te întrebi care sunt ingredientele benefice acestui lucru, printre ele se numără hidrochinonă, acid glicolic, acid kojic, extract de lemn dulce și niacinamidă. Hidrochinona este unul dintre ingredientele recunoscute pentru prevenirea și estomparea petelor pigmentare. Mai exact, aceasta acționează în profunzime, reușind să estompeze culoarea maronie a petelor. Desigur, există și efecte adverse precum roșeață sau chiar deshidratarea tenului.

3. Peeling-ul chimic

Peeling-ul chimic poate fi făcut doar dacă tenul tău este unul care permite această procedură. Poate fi benefică în reducerea petelor pigmentare. Peeling-ul chimic poate să îndepărteze cicatricile superficiale, petele cauzate de expunerea la soare, elimină punctele negre și chiar poate reduce ridurile superficiale. Peeling-urile reușesc să ajungă și în straturile cele mai profunde ale pielii. Un alt efect al acestei proceduri este faptul că poate reduce excesul de sebum. Această procedură trebuie făcută doar în perioada rece a anului.

4. Tratamente cu laser

Acest gen de tratamente sunt tot mai folosite în ultima vreme de către pasionatele în îngrijirea pielii. Este lesne de înțeles, deoarece efectele se pot vedea încă de la prima ședință. Pe lângă asta, este o procedură rapidă, care poate dura și câteva minute. Nu simți dureri în urma acestei proceduri, însă ar trebui să fii atentă la faptul că după această procedură ar trebui să folosești o cremă cu factor de protecție.

Sursa