În timpul verii, pare că machiajul se topește pur și simplu pe față, indiferent cât de bine ți-ai pudra tenul înainte să pleci de acasă. La căldură, tenul tău transpiră și produce mai mult sebum ca de obicei, motiv pentru care riști să te trezești cu eyeliner-ul întins sau cu senzația de piele lipicioasă înainte să ai timp să îți retușezi machiajul. Dacă ții însă cont de câteva sfaturi simple de makeup, nu vei mai avea probleme de acum încolo cu machiajul care curge după câteva ore de stat afară.

mamaplus

Începe prin a-ți hidrata tenul

Modul în care îți îngrijești pielea este la fel de important precum machiajul pe care îl aplici. Dacă sari peste pași importanți, precum hidratarea tenului, pielea ta va încerca să compenseze secretând și mai mult sebum. Pentru a preveni acest lucru, este indicat să îți începi rutina de machiaj prin aplicarea unui gel sau a unei creme hidratante, fără uleiuri, care să absoarbă excesul de grăsime și să îi dea tenului tău un aspect mat și uniform.

Aplică un primer cu protecție solară

În zilele însorite de vară este esențial să îți protejezi pielea cu ajutorul unei creme, a unui primer sau a unui fond de ten cu factor de protecție solară. Primerul nu ar trebui să îți lipsească din arsenalul de cosmetice, întrucât acesta ajută la fixarea machiajului pentru mai mult timp. Alege un produs cu o textură ușoară, care să nu îți îngrașe tenul, să-ți umple ridurile fine și să minimizeze aspectul deschis al porilor. Astfel, îți va fi mult mai ușor să aplici fondul de ten în mod uniform, dar și să îți ascunzi micile imperfecțiuni.

Nu aplica fondul de ten cu degetele

Unul dintre principalele motive pentru care machiajul nu rezistă atât de mult pe cât ți-ai dori este faptul că nu folosești niște produse profesionale pentru a-l aplica. De exemplu, fondul de ten poate fi mai ușor de aplicat cu ajutorul degetelor, întrucât produsul se încălzește și este mai ușor de întins, însă nu vei obține acel aspect finisat și mat pe care ți-l dorești decât dacă utilizezi un beauty blender, un burețel sau o pensulă specială pentru aplicare. De altfel, această regulă este valabila și în cazul aplicării fardului sau al blush-ului. Cu ajutorul unor pensule și aplicatoare speciale vei reuși să obții un aspect mult mai spectaculos al machiajului, culori mai intense și o rezistență de invidiat al makeup-ului tău.

Folosește un bronzer pentru luminozitate

Dacă vrei să adaugi puțină luminozitate tenului tău, un fard de obraz cu efect bronzant este perfect pentru a-i da pielii tale un aspect sănătos și radios. Bronzerul se aplică, de regulă, pe frunte, pomeți, bărbie și nas, acele zone pe care cad razele soarelui, astfel încât chipul tău să arate strălucitor. Poți alege un bronzer pudrat, care să absoarbă excesul de sebum și să îți mențină tenul uscat și mat cât mai mult timp.

Nu te machia puternic

Machiajul foarte elaborat nu rezistă la temperaturi înalte, așa că este indicat ca pe timpul verii să optezi pentru un makeup cu aspect natural, care să nu îți încarce foarte tare tenul. Fardurile în culori vibrante sau rujurile în nuanțe puternice sunt potrivite mai degrabă pentru machiajul de seară. În schimb, dacă nu vrei să ai probleme cu fardul întins sau cu eyeliner-ul care curge, poți aplica pe pleoape înainte de a te machia un primer sau puțină pudră translucidă. Astfel, machiajul se va fixa mult mai bine și va rezista pe tot parcursul zilei.

Folosește o mascara rezistentă la apă

Mascara waterproof este mult mai potrivită pentru vară, întrucât nu curge dacă îți lăcrimează ochii de la soare sau dacă te stropești cu puțină apă pe ten. Totuși, va trebui să ai grijă să te demachiezi bine în fiecare seară, folosind un demachiant special creat pentru a îndepărta machiajul rezistent la apă.

Sursa