Blogul tinerii mămici - Irina Polenciuc - lista lucrurilor pentru maternitate

Blogul tinerii mămici - Irina Polenciuc - lista lucrurilor pentru maternitate

-
//
07.04.2014

Blogul tinerii mămici - Irina Polenciuc - lista lucrurilor pentru maternitate

Pentru prima mea naştere m-am pregătit bine în avans. În ciuda tuturor superstițiilor, atunci când perioada de sarcină era aproape de 30 săptămâni, geanta pentru spital a fost adunată iar camera era gata pentru fiul nostru. Și nu în zădar! Am dat naștere fiului mult-așteptat cu o lună mai devreme (35 săptămâni și 4 zile). Sincer, nu-mi amintesc o iarnă mai  rece și cu atîta zăpadă ca în 2009, astfel încât în plus față de setul standard de lucruri, am avut nevoie de mai multe: o pătură caldă pentru mine și pentru fiul meu. Hainele pentru externare le-am pregătit și le-am lăsat acasă. Toate hainele mele şi ale copilului au fost spălate cu detergent pentru copii şi călcate.

Cu fiul în spital, am petrecut 7 zile, deoarece el a fost prematur, deci acele lucruri pe care le-am luat cu mine, desigur, nu au fost de ajuns. Lista mea a fost proiectată pentru standardul de 3 zile la spital. Dat fiind faptul că acasă au fost pregătite lucruri, tati al nostru a adus atunci tot de ce aveam nevoie.

La nașterea fiicei, de asemenea, eram pregătită din timp, deoarece știam că soțul este ocupat cu munca și avea şi grijă de fiul său, din moment ce eu mă aflam în spital. A fost necesar să se ia în considerare toate detaliile. Toate lucrurile erau spălate, călcate şi puse în dulap, astfel încât să-i pot explica soțului la telefon, în cazul în care este nevoie de ceva –unde şi ce se află.  Dar, nu a fost necesar, fiica  s-a născut la 38 de săptămâni. La 20 august 2013 s-a nascut prinţesa noastră. Vremea în acele zile a fost minunată, așa că acele lucruri pe care le-am pregătit pentru Maşa, nu au fost necesare. S-a născut la termen şi a fost sănătoasă, deci ne-am externat în a treia zi iar ceea ce a fost pregătit, tocmai a fost suficient.

Blogul tinerii mămici - Irina Polenciuc - lista lucrurilor pentru maternitate

Geanta mamei: lenjerie de pat, halat de baie, cămașă de noapte cu nasturi - 2 buc, șosete, prosop de baie, prosop pentru faţă, hartie igienică, şerveţele de hârtie, şerveţele umede, şerveţele sanitare, sutiene, săpun, pastă de dinţi, periuţă de dinţi, lingură mare și de ceai, furculiță, cană. În geanta mea a fost, de asemenea, o pompă pentru sîn, ceainic electric (apă fierbinte pentru a steriliza pompa de sîn), zahăr, cîteva pliculeţe de ceai, încărcătorul pentru telefon.

Geanta copilului: 2 scutece din bumbac, care vor fi comod de aranjat în pătuţ, 2 scutece de unică folosinţă, 2 costume din bumbac constând dintr-un body, care este pe butoane de sus pînă jos. Acest model este mult mai confortabil de îmbrăcat pe corp și de scos, decât cele care se îmbracă peste cap, pantalonaşi şi căciuliţă, un costum de velur  (mai  călduţ). De asemenea, sunt necesare: șosete din bumbac și din cele mai groase, lână - este mai bine să nu luați ca să nu provoace alergii la copil. Din mijloacele de igienă ar trebui: beţişoare de bumbac cu dop, şerveţele umede pentru copii, șervețele de hârtie, scutece şi cremă. Alegeţi scutece pentru nou-născuţi, dar nu numărul unu. Ele sunt cele mai mici și sunt mai potrivite pentru primele zile de viață. Sticla și amestecul de lapte pentru copii, în cazul în care laptele nu va curge imediat.

Blogul tinerii mămici - Irina Polenciuc - lista lucrurilor pentru maternitate

Pachetul în maternitate (cu geanta nu este permis)

Pentru mamă: halat de baie, cămașă de noapte cu nasturi, șosete, papuci, sutien care alăptează, cearşaf  și fețe de pernă, ​​2 scutece pentru adulți. Ele  trebuie alese după  dimensiune. 2 scutece 80x80. Şerveţele umede și de hârtie, o sticlă de apă.

Pentru copil: 2 scutece din bumbac (cu unul se va șterge copilul după naștere, iar în altul îl vor înfăşa), costum, șosete din bumbac și altele mai groase, un scutec sau o pătură subțire pentru copii.

Blogul tinerii mămici - Irina Polenciuc - lista lucrurilor pentru maternitate

Cel mai interesant este faptul că, indiferent de cât de multe lucruri nu au fost pregătite în punga pentru spital, veţi simţi că tot aţi uitat ceva! Deci, nu supraîncărcați geanta. Mai bine pregătiţi acasă toate lucrurile necesare și daţi instrucţiuni celor de acasă, pentru că şi pentru ei este, de asemenea ceva foarte plăcut! Odată ce se va întâmpla miracolul (nașterea copilului), despre care vă veţi dori să strigaţi din adîncuri iar oboseala se va amesteca cu imensa dragoste, veți avea nevoie de ajutorul celor dragi – nu-i neglijaţi.

Sper că recomandările mele pentru cele mai plăcute și binevenite momente în viața fiecărei femei vă pot ajuta! Mult noroc! Naştere ușoară!