mamaplus

Anna Smolnițchi recomandă o activitate interesantă și gratuită pentru copii

-
//
18.01.2020

”Paradisul pentru copii din strada Șciusev”așa descrie jurnalista Anna Smolnițchi Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” într-o nouă postare pe blogul său. Anna a fost în vizită la bibliotecă cu fetițele sale Emma și Mia, în vârstă de 2,2 ani și respectiv 1,3 ani și s-au distrat de minune. Despre noua lor aventură, Anna a zis așa: ”Locația este ideală pentru toate anotimpurile, nici nu am simțit când au zburat două ore, deși eram acolo doar noi trei – eu și fetițele noastre care nu au stat o secundă fără treabă”. În continuare veți afla mai multe avantaje ale bibliotecii și, cine știe, poate găsiți astfel o nouă activitate interesantă pentru întreaga familie.

Ne doream un loc în care să ne ascundem de ger...

Voiam să răsfoim în voie cărți, să construim turnuri, să rezolvăm puzzle-uri, dar cel mai important, un loc în care Emma și Mia să cunoască alți copii. În parcuri, pe frigul și umezeala asta, nu ai cum să stai prea mult. Centrele comerciale nu sunt o opțiune pentru noi. E o nebunie acolo, o sursă imensă de suprastimulare pentru copii, dar și pentru adulți. În plus, ai de cheltuit bani. Deloc puțini. În fine, sala de lectură pentru copiii de 0-10 ani, pe care am găsit-o la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” este ideală în toate anotimpurile. Dacă duminica e mare distracție la bibliotecă, de luni până vineri e ZEN. Vin puțini copii, toate rafturile cu jucării și cărți sunt ale tale.

Ce credeți? Treaba e serioasă la bibliotecă.

Le-am făcut și fetelor permis de cititor. Pot împrumuta și ele cărți pentru 2 săptămâni. În caz de necesitate, pot prelungi împrumutul pentru alte 2 săptămâni. În sală e amenajată și o scenă pe care părinții și copiii pot improviza spectacole. Dar, deloc surprinzător, atracția principală rămâne căsuța din lemn. Cred că e cel mai neobișnuit locușor pentru lectură. În interior se aprinde lumina, deci părinții să nu își facă griji pentru vederea copiilor. Sunt în siguranță.

Ascunzându-te în căsuță cu o carte bună, evadezi mai ușor în lumea poveștilor.

mamaplus

În fine, sala e luminoasă, bine încălzită, toți angajații (de la recepție , vestiar, bibliotecarele) par proaspăt mutați din rai. Sunt foarte amabili, zâmbitori, binevoitori. Dacă părintele trebuie să fugă la baie (eu am pățit-o), bibliotecarele au grijă de cei mici. Le citesc povești, stau cu ei de vorbă sau, dacă cei mici sunt ocupați cu treburile lor, doamnele pur și simplu sunt cu ochii în patru, ca să nu pățească nimic rău.

mamaplus

Aflați AICI mai multe lucruri interesante despre care scrie Anna.