Tot ce nu știai despre uleiul de palmier și siropul de porumb

Tot ce nu știai despre uleiul de palmier și siropul de porumb

0
//
18.10.2017

Industria alimentară are câteva ingrediente-minune, care ajută la menținerea proprietăților nuntritive ale produselor și le conferă un gust nemaipomenit. Uleiul de palmier și siropul de porumb sunt câteva dintre aceste alimente.

Tot ce nu știai despre uleiul de palmier și siropul de porumb

Deși în țara noastră rămâne puțin cunoscut, uleiul de palmier este cel mai răspândit ulei alimentar din lume. Acesta este produs din pulpa roşie a fructului de palmier, fiind folosit pe scară largă la prepararea alimentelor.

Caracteristici

Una dintre cele mai importante caracteristici ale uleiului de palmier este rezistența la temperaturile ridicate. Acest ingredient poate fi folosit fără probleme la prăjit și nu se descompune în substanțe toxice. În plus, nu are un miros sau un gust puternic, astfel încât nu se simte în alimentele pe care le consumi.

Totodată, ca orice grăsime de origine vegetală, uleiul de palmier nu conţine colesterol.

O altă particularitate a acestui ulei este că se solidifică spontan la temperatura camerei. Și asta pentru că are în compoziţie un procent crescut de acizi graşi saturaţi, mai mare decât alte uleiuri vegetale.

Tot ce nu știai despre uleiul de palmier și siropul de porumb

Beneficii pentru sănătate și frumusețe

Studiile realizate până în prezent arată că, spre deosebire de acizii graşi din grăsimile de origine animală, cei din uleiul de palmier nehidrogenat nu afectează sănătatea vaselor de sânge. De asemenea, s-a demonstrat că uleiul de palmier menține inima sănătoasă. Acest ingredient mai are efecte benefice și asupra tensiunii arteriale.

Uleiul de palmier are numeroase avantaje nu doar pentru sănătate, ci și pentru frumusețe. Datorită proprietăților sale, îl vei găsi în compoziția multor produse de înfrumusețare a podoabei capilare: șampon, balsam, vopsea de păr, ser, mască etc. Totodată, îl poți folosi și la diferite tratamente homemade. Chiar de la prima utilizare vei observa că părul tau este mai fin și mai strălucitor.               

Ce este siropul de porumb?

Un alt aliment popular în industria alimentară este siropul de porumb. Apărut încă în anii 1960, siropul de porumb este utilizat pe scară largă în producerea cerealelor, produselor de patiserie, prăjituri, biscuiți, jeleuri, înghețată, batoane cu susan și seminte, sucuri naturale, băuturi carbogazoase, precum și alte produse alimentare și băuturi pe care le consumăm zilnic.

La producerea siropului de porumb glucoza este transformată în fructoză, cu ajutorul enzimelor, pentru a obține gustul dulce dorit. Acest sirop este foarte de delicios, fapt pentru care este frecvent utilizat ca un substitut al zahărului. În plus, siropul de porumb extinde termenul de valabilitate al produselor. 

Tot ce nu știai despre uleiul de palmier și siropul de porumb

Unde le întâlnim?

Pe rafturile magazinelor putem găsi numeroase alimente care sunt produse cu ajutorul acestor ingrediente. Și chipsurile de mere de la Frux nu sunt o excepție!

Feliuțele crocante sunt pregătite din mere ecologic pure, crescute în livezile Moldovei. Tehnologia de producere presupune deshidratarea delicată a merelor la temperaturi joase, care permite păstrarea vitaminelor, aromei şi a gustului natural de mere.

Un pachețel de snackuri de 35 de grame echivaleaza cu conţinutul a 350 de grame de mere proaspete. Feliuțele crocante conțin vitamina C, E și o cantitate mare de fibre naturale. Chipsurile din mere nu conțin conservanți, culori artificiale sau îmbunătățitor de gust.

Prin urmare, acest desert dulce-acrișor este nu numai gustos, dar și sănătos – gustarea perfectă pentru toată familia.

Tot ce nu știai despre uleiul de palmier și siropul de porumb

P.