mamaplus

Sucurile acidulate îți distrug sănătatatea. Asta te va motiva să renunți definitiv la ele

0
//
23.10.2019

Este binecunoscut faptul că băuturile acidulate sunt o adevărată bombă cu ceas și au un efect nociv asupra sănătății adulților și mai ales a copiilor. Dacă te-ai gândit deja că ar fi bine să renunți la ele, dar nu ai mai făcut încă acest pas, poate că avem noi argumentele necesare să nu le mai consumi deloc.

Să vedem totuși care sunt riscurile la care te expui de fiecare dată când savurezi sucul acidulat preferat:

Consumate în exces, băuturile acidulate duc la osteoporoză. Riscul de a pierde și slabi masa osoasă este ridicat în rândul celor care consumă sucuri zilnic, așa că mare atenție. Absorția calciului este inhibată, tocmai din cauza acidului fosforic din sucurile acidulate. Acestea au “rolul” de a îndepărta calciul din oase, ceea ce duce la osteoporoză…

Mai multe carii. Garantat, în special dacă le oferi copiilor aceste băuturi. De asemenea, smalțul dinților va fi distrus, așa că apariția cariilor este un fapt cert!

Îngrașă. O informație pe care o știe foarte multă lume, dar o ignoră constant. Așa că nu te mira dacă te îngrași inexplicabil sau nu reușești să slăbești.

Sucurile acidulate distrug sănătatea și au foarte multe calorii, așa că trebuie să renunți total la ele, atât timp cât vrei să pierzi în greutate. Încearcă sucurile naturale, în special cele de grapefruit, sunt minunate în diete!

Afecțiuni cardiovasculare. Sucurile încurajează afecțiunile specifice inimii, având în vedere că zahărul crește posibilitatea de a suferi din pricina bolilor cardiace. Așa că gândește-te de două ori înainte de a-ți cumpăra un suc zilnic. Riști să faci un atac de cord, indiferent de vârstă! Și nu uita că bolile cardiace sunt prima cauză de deces din lume.

Riști să ai probleme cu ficatul. Și sigur nu vrei asta, având în vedere că aceste afecțiuni pot conduce chiar la moarte. Leziunile hepatice sunt unele dintre cele mai cunoscute consecințe cauzate de băuturile pe bază de zahăr, așa cum sunt sucurile carbogazoase. Desigur că nici consumul de alcool nu este mai puțin nociv, așa că învață să fii cumpătat.

Diabetul. Una dintre cele mai cunoscute afecțiuni care apar pe fondul unui consum exagerat de zahăr, dar nu numai. Se poate petrece și în cazul celor care au un nivel de stres foarte ridicat. Studiile arată că exista un risc crescut cu 25%, în cazul celor care beau multe sucuri, de a face diabet.

Sucurile acidulate pot duce la cancer. Da, aditivii conținuți sunt extrem de toxici și reprezintă o adevărată amenințare la adresa sănătății. De asemenea zahărul este unul dintre acele ingrediente care favorizează cancerul, având în vedere că poate crea un mediu acid, propice bolilor canceroase.