mamaplus

Nutriționiștii au confirmat: mămăliga nu îngraşă

0
//
30.08.2019

Mitul conform căruia mămăliga îngraşă a fost spulberat definitiv de nutriţionişti care au explicat că acest aliment are de patru ori mai puţine calorii decât pâinea. Dacă obişnieşti să o consumi doar ocazional, dar îţi place, o poţi include în alimentaţia ta de câteva ori pe săptămână.

mamaplus

Mămăliga este un remediu ideal pentru mai multe afecţiuni şi ajută organismul, în special pe cel al femeilor. Potrivit cercetătorilor endocrinologi, consumarea unei porţii de mămăligă în fiecare zi scade cu 60% riscul de boli psihice cauzate de tulburări tiroidiene.

Mămăliga echilibrează glicemia, scade nivelul colesterolului, reduce riscul de ateroscleroză şi creşte chiar şi fertilitatea la femei.

Un studiu antropologic purtat în regiunea Rucăr-Bran, arată că 9% dintre femeile de peste 65 de ani din această zonă au demonstrat la teste o activitate ovariană foarte intensă, manifestată inclusiv prin prelungirea vieţii sexuale după această vârstă.

Deşi multă lume crede că mămăliga îngraşă, lucrurile stau cu totul altfel în realitate: mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii decât pâinea, iar mămăliga vârtoasă, de două ori mai puţin, mai scrie sursa citată.

Mămăliga sprijină secreţia şi eliminarea bilei, având totodată şi acţiune antiinflamatoare asupra colecistului, acţionând chiar ca un remediu în dischinezia biliară, în dispepsie şi în colecistită.

Sursa