mamaplus

Mănânci des covrigi din gheretele stradale? Ai grijă, că nu-s chiar sănătoși

-
//
25.09.2019

În ultimii ani, capitala noastră a fost invadată de covrigării şi patiserii, asta pentru că viteza cu care se desfăşoară vieţile oamenilor necesită şi gustări rapide. Covrigul este o gustare preferată de moldoveni, dar câţi se întreabă şi cât de sănătos este acesta?

mamaplus

Un lucru este sigur: aceste produse rapide au mai multe dezavantaje decât avantaje. La întrebarea cât de sănătoşi sunt covrigii, răspunsul este că aceştia ne pot periclita sănătatea dacă sunt consumaţi în exces.

Multe calorii și nicio substanță nutritivă
Cele mai multe simigerii fierb covrigii în exces de substanţe potenţatoare de gust şi zahăr, astfel că un covrig are până la 300 de calorii, dar nu conţine nicio substanţă nutritivă. Conţinutul mare de zahăr favorizează supraponderabilitatea şi riscul dezvoltării diabetului. Mai mult, conţinutul mare de carbohidraţi din covrigi favorizează apariţia bolilor de inimă.

Chiar dacă ţin de foame, covrigii nu au nicio valoare nutritivă, practic organismul nu extrage necesarul de vitamine şi fibre de care are nevoie zilnic. În plus, ingredientele din care se fac covrigii nu sunt cele mai sănătoase, mai ales dacă ne gândim la potenţatorii de gust.

Covrigii sunt periculoși pentru digestie
Produsele din făină albă rafinată ne afectează intestinul gros, dar şi pancreasul, iar covrigii au devenit masa preferată a multor români. Însă, medicii nutriţionişti avertizează că o cantitate mare de covrigi consumaţi în mod regulat poate afecta sănătatea grav. Moderaţia în consumul alimentelor de patiserie este singura recomandată.

Aluatul cald e și mai periculos
Deşi toată lumea preferă covrigul cald, medicii atenţionează că acesta este foarte periculos pentru stomac, deoarece îl irită. Aşadar, e bine să se consume covrigii reci, sunt mai puţini dăunători decât cei calzi. Nutriţioniştii au atenţionat şi în privinţa kilogramelor în plus la persoanele care consumă zi de zi covrigi. Se pare că acestea au o greutate de două ori mai mare decât cei care consumă foarte rar, o dată pe lună.

Sursa