mamaplus

Iată cum să deosebim roșiile modificate genetic de cele naturale

0
//
10.07.2019

În ciuda nemulțumirii în creștere a consumatorilor, numeroase corporații continuă să producă și să promoveze produse OMG. Unele țări, încercând să se protejeze de culturile modificate genetic, au introdus o etichetare specială pe produse sau au început să le vândă la prețuri foarte mici.

mamaplus

Apare întrebarea: de ce au fost create atunci aceste produse? Totul constă în faptul că, inițial, s-a dorit plantarea unor astfel de culturi pentru a salva oamenii înfometați în țările sărace din Africa. Dar aceleași țări, cu câțiva ani în urmă, au interzis importul de produse modificate genetic, considerând, se pare, că înfometarea este mai sigură pentru sănătate.

Cum să alegi roșiile

Din păcate, prezența OMG-urilor în produse poate fi demonstrată doar în laboratoarele speciale. Cu toate acestea, fiecare cumpărător ar trebui să știe că mai mult de 40% din toate produsele din magazin sunt modificate genetic.

Dar este destul de ușor să distingi produsele-MG de cele naturale: ele își păstrează prospețimea pentru o lungă perioadă de timp, insectele nu vin la ele și aceste produse au de obicei o formă ideală.

Dacă vedeți roșii mari rotunde strălucitoare, ar trebui să le evitați. Cel mai bun indicator al naturaleței fructelor și legumelor este faptul că ele sunt un pic stricate. De asemenea, atunci când tăiați fructele și legumele modificate genetic, ele nu-și pierd deloc forma și nu lasă suc.

Sursa