mamaplus

Fructele şi legumele conservate pot face adevărate miracole pentru sănătate. Află părerea nutriționiștilor

0
//
15.10.2019

Dulceţuri, compoturi, zacuscă şi castraveţi la oţet sunt doar câteva dintre produsele aflate pe lista de conserve care umplu în fiecare iarnă cămara fiecărei gospodine. Ceea ce puţini ştiu este faptul că fructele şi legumele conservate au beneficii miraculoase pentru sănătate.

Nutriţioniștii explică beneficiile legumelor sau fructelor conservate, însă mare atenţie totuşi pentru că dulceaţa îngraşă şi nu este deloc recomandată diabeticilo, fie ea pregătită chiar şi cu îndulcitori.

„Cea mai bună metodă de conservare a alimentelor este prin îngheţare. Îngheţarea alimentelor este singura opţiune care păstrează cea mai mare cantitate de nutrienţi, vitamine şi minerale cu condiţia să nu se întrerupă lanţul frigului. Le putem ţine la congelator o iarnă, un sezon, până ne refacem stocul”.

Și sarea poate dăuna, însă facă nu foloseşti foarte multă, murăturile pot fi extrem de sănătoase, căci conţin multe probiotice naturale.

„Murăturile ne pot tulbura starea de sănătate dacă au prea multă sare dar sunt şi una dintre cele mai bune surse de probiotice. Murăturile pot fi puse şi cu oţet şi cu sare, dar trebuie să avem grijă la cantitatea de sare folosită. Dulceţurile şi gemul îngraşă mai mult decât fructul natural pentru că prin fierbere se concentrează zahărul şi caloriile. Se evaporă apa şi se adună concentrat caloric. Putem folosi îndulcitori în loc de zahăr când le preparăm”.

Sursa