Dieta Pegan, cea mai nouă tendință de slăbire

-
//
20.02.2019

Dieta Pegan este noul trend în materie de slăbit și mâncat sănătos, după cum explică și celebrul medic Dr. Oz. Este un regim alimentar inspirat din dieta Paleo, preferată de iubitorii de carne, și din cea vegană.

Această dietă combină principiile-cheie ale dietelor Paleo și vegetariană, bazate pe ideea că alimentele dense, nutritive, pot reduce inflamația și ajută la o sănătate optimă. Poate că vei avea tendința să crezi că cele două regimuri nu pot fi combinate, însă vei descoperi contrariul.

Alimente recomandate în dieta Pegan

  • nuci, cu excepția alunelor;
  • semințe, cu excepția uleiurilor obținute din semințe procesate;
  • avocado și măsline (inclusiv ulei de măsline presat la rece și ulei de avocado);
  • nucă de cocos, inclusiv uleiul din nucă de cocos nerafinat;
  • acizi grași Omega 3, obținut mai ales din pește sau alge care au un conținut scăzut de mercur;
  • carne obținută de la animale crescute cu iarbă.
  • orez negru, quinoa, amarant, mei, ovăz;
  • legume: linte, năut, fasole neagră, fasole pinto;
  • unele cereale integrale și legume ce conțin amidon.

Dacă vrei să urmezi acest regim alimentar, iată cum ar trebui să arate meniul pentru o săptămână:

Luni

  • mic dejun: omletă cu legume și salată verde cu puțin ulei de măsline;
  • prânz: salată cu varză kale, năut, căpșune și avocado;
  • cină: somon sălbatic cu morcovi la grătar, broccoli fiert și sos de lămâie.


Marți

  • mic dejun: cartof dulce copt, servit cu avocado, semințe de dovleac și sos de lămâie;
  • prânz: ouă fierte, câteva felii de carne de curcan, legume crude și mure;
  • cină: tigaie de legume cu ceapă, roșii, ardei și fasole neagră.


Miercuri

  • mic dejun: smoothie cu măr verde, varză kale, unt de arahide și semințe de cânepă;
  • prânz: tigaie de legume, o parte din porția de marți;
  • cină: creveți la grătar cu legume și orez negru.


Joi

  • mic dejun: budincă din semințe de chia și nuca de cocos, cu nuci și mure proaspete;
  • prânz: salată verde asortată cu avocado, castravete, pui grill și oțet de mere;
  • cină: salată de sfeclă coaptă cu semințe de dovleac, varză de Bruxelles și migdale.


Vineri

  • mic dejun: ouă preparate în ulei, sos kimchi și legume verzi;
  • prânz: mâncare de linte și legume și o felie de pepene galben;
  • cină: salată cu ridichi, cartof sau nap Mexican (jicama), guacamole și carne de vită.


Sâmbătă

  • mic dejun: ovăz cu lapte de caju (lăsat peste noapte), cu semințe de chia, nuci și fructe de pădure;
  • prânz: mâncare de linte și legume, o parte din porția de vineri;
  • cină: carne de porc cu legume fierte, salată și quinoa.


Duminică

  • mic dejun: omletă cu legume și salată verde simplă;
  • prânz: salată preparată în stil thailandez cu sos de caju și câteva felii de portocală;
  • cină: carne de porc, o parte din porția de sâmbătă.


Sursa