mamaplus

Cum să reîncălzești mâncarea corect și sănătos? Sfaturi practice

0
//
11.03.2020

Poate că ai observat și tu că mâncărurile reîncălzite nu sunt mereu grozave. Uneori parcă și-au pierdut de tot savoarea și parcă te întrebi dacă merită să gătești un număr mai mare de porții. Dacă peste câteva zile mâncarea are un gust neplăcut, ce rost mai are? Așa că haide să aflăm împreună ce poți face pentru a păstra preparatele fresh, mai mult timp.

Nu pune totul la microunde, din reflex. În special când ești acasă și ai mai multe variante la dispoziție. Haide să vedem cum ar fi bine să procedezi.

Orez sau cartofi

Dacă îi pui la cuptor, ceea ce îți recomandăm, pentru că se vor încălzi mai bine, nu uita să adaugi apă. Da, chiar și la cartofi trebuie, pentru a nu se lipi de vas. Plus că devin uscați, așa că putină apă poate face minuni. Chiar dacă durează mai mult, optează pentru cuptorul clasic, în special când ai timp. Vei simți diferența, garantat!

Carne/friptură/șnițele

Același truc, adaugă puțină apă și bucură-te de un șnițel ca și proaspăt. Vei pune doar un strop de apă nu mai mult, dar va face diferența. Nu uita că cel mai bine este să le încălzești la cuptor. Merge și la cel cu microunde, dar nu uita să pui capacul special deasupra. La cuptorul normal sunt necesare vreo 10 minute, iar la cel cu micorunde nu mai mult de 3-5 minute.

Pizza

Poți să o încălzești și într-o tigaie mare pe care ai încălzit-o bine deja. În acest fel, pizza se va fragezi integral și va avea un gust minunat. Nu uita să pui mozarella sau parmezan, spre final, pentru un plus de savoare. Pune și un capac deasupra și las-o preț de 4-5 minute.

Plăcinte

Cele clasice, cu spanac sau cu varză merg mai bine reîncălzite. Desigur că se poate și la microunde, dar la cuptor va fi și mai bine. Așa că ai puțină răbdare și preîncălzește cuptorul la 180 grade. Dacă ai o plăcintă cu legume, care are și sos înăuntru, nu uita să o tai felii înainte de a o pune în tavă. Pune o folie de aluminiu sub aceasta și ai răbdare, preț de 10 minute. Se va încălzi minunat și te vei bucura de acest preparat, încă o dată.

Tocăniță sau ciorbă/supă

Fără doar și poate, cel mai bine este să le încălzești la foc mic, pe aragaz. Pune și un capac deasupra și mai amestecă, din când în când. Vei vedea că se va reîncălzi foarte bine, iar aroma va rămâne la fel. Desigur, nu consuma o mâncare mai mult de 2-3 zile, altfel va începe să se schimbe. Își va pierde din nutrienți, iar gustul va fi complet diferit.