mamaplus

Combinația de carne cu cartofi este extrem de nocivă pentru organism. Ce se întâmplă în corpul tău după câteva ore

0
//
07.02.2020

Oamenii de știință au analizat atent efectele pe care le are în organism o porție de carne cu cartofi și concluzia nu este una care să ne bucure.

Practic, această combinație de alimente este extrem de nocivă, fiindcă amidonul din cartofi se poate descompune, cu ajutorul unei enzime, doar în mediu bazic. Atunci când consumăm două alimente din categorii diferite (carne-cartofi), organismul face un efort ieșit din comun, iar digestia este îngreunată semnificativ.

Corpul începe și secretă mai multe sucuri gastrice pentru a se putea realiza procesul de digerare.

Procesul digestiv va dura mai mult decât de obicei, iar efectele se vor vedea în depunerea de grăsime în jurul taliei, chiar dacă numărul de calorii a fost unul redus.

Dacă ai mâncat carne cu cartofi, atunci cel mai probabil te vei simți greoi, obosit, lipsit de energie și cu disconfort gastric.

Pentru a preveni aceste neplăceri, experții recomandă să nu amestecăm alimentele din două categorii diferite. Proteinele se descompun în mediu acid, iar amidonul în mediu bazic, motiv pentru care carnea sau lactele nu trebuie consumate în același timp cu anumite legume, paste făinoase, cereale sau pâine.