mamaplus

Cele mai sățioase alimente pe care să le mănânci atunci când îți este foame

-
//
30.10.2019

Atunci când îți este foarte foame, simți nevoia să mănânci alimente hrănitoare, dar care sunt de multe ori nesănătoase. Din fericire, există și produse care nu conțin multe grăsimi sau zahăr, ci proteine, vitamine și minerale.

Ca să nu recurgi la dulciuri sau fast-food atunci când îți este foarte foame, e bine să știi care sunt alimentele sățioase și sănătoase. Un aliment de acest fel trebuie să fie bogat în proteine și fibre, să conțină destul de multă apă și cât mai puține calorii.

Cartofii fierți

De obicei, nutriționiștii îți spun să eviți cartofii, pentru că sunt un mare inamic al siluetei. În realitate însă, pot fi o alegere excelentă când îți este foarte foame. Secretul este să nu îi prăjești, ci să îi mănânci fierți. Cartofii conțin potasiu, carbohidrați, fibre, proteine și o doză destul de mare de vitamina C. În plus, nu au grăsimi, dacă sunt preparați corect.

Ovăzul

Cerealele cu ovăz sunt ideale pentru micul dejun. Sunt foarte hrănitoare și nu îți va fi foame până la prânz. Conțin multe fibre și proteine vegetale, care vor crea senzația de sațietate timp de mai multe ore. Poți consuma ovăzul cu iaurt sau lapte.

Merele

Merele sunt o sursă importantă de fibre și taie senzația de foame. Este bine să le consumi la micul dejun sau ca gustare între mese. Aceste fructe echilibrează nivelul glicemiei și conțin multă apă, fiind ideale dacă vrei să scapi de retenția de lichide.

Ouăle

Și ouăle sunt evitate de obicei, pentru că unii medici consideră că ele conțin mult colesterol. De fapt, ouăle sunt foarte hrănitoare, mai ales gălbenușul. Conțin mulți antioxidanți și țin de foame mai multe ore. Cel mai sănătos mod de preparare este prin fierbere. Mănâncă un ou fiert la micul dejun în loc de pâine și vei consuma astfel mai puține calorii. În plus, te vei simți sătulă.

Portocalele

Aceste fructe conțin multe fibre, care reduc senzația de foame. De asemenea, sunt foarte bogate în vitamina C, care întărește sistemul imunitar.

Nucile

Nu te teme să consumi nuci, chiar dacă este adevărat că ele conțin multe calorii. Dacă vei mânca doar o mână de nuci pe zi, nu este niciun pericol pentru siluetă! Nucile conțin acizi grași esențiali și carbohidrați, care sunt asimilați mai lent în stomac și astfel țin departe foamea.

Supa de legume

Supa de legume trebuie să fie făcută din legume proaspete, nu vorbim deci de supele instant, la plic. O supă conține multă apă, care umple stomacul și te satură mai multe ore. Poți face și supe cremă, din legume pasate, precum cartofii și morcovii.

Lintea

Dintre toate legumele, lintea este cea mai bună pentru a combate foamea. Conține doza ideală de fibre și proteine vegetale. O poți consuma la prânz, alături de un ou fiert și roșii. Nu vei mai simți nevoia să „ciugulești ceva” între mese.

Ceaiul de mentă

Acest ceai aromat te relaxează și alungă repede foamea. Este foarte bine să îl bei între micul dejun și prânz, când începe să ți se facă foame. De asemenea, ajută la digestie și previne crampele la stomac.

Carnea slabă

Carnea este foarte hrănitoare și conține multe proteine, dar ca să fie o alegere sănătoasă, trebuie să consumi carne slabă. Prepară o bucată de carne la grătar și mănânc-o la prânz, alături de cartofi fierți sau salată. Nu-ți va mai fi foame până seara!

Pastele integrale

Pastele făcute din grâu integral sunt o alegere foarte bună. Sunt hrănitoare și te vei sătura mai repede. Pastele integrale conțin minerale, vitamine și antioxidanți, însă și mai multă grăsime decât cele făcute din faină albă. Trebuie consumate cu moderație.

Condimentele

Pentru o mâncare mai gustoasă, dar și mai sățioasă, folosește condimente. Există mai multe condimente care combat foamea și cresc metabolismul. Îți recomandăm să alegi curry, piper, ghimbir și chimion. Nu vei obține doar un meniu delicios, ci și unul sănătos și mai hrănitor, care îți va ține de foame mai mult timp.