mamaplus

Ce bem și ce mâncăm pe timp de caniculă?

0
//
01.07.2019

Atunci când e vreme toridă afară, este extrem de important să te alimentezi corect. Află acum câteva recomandări prețioase.

mamaplus

Vara, din cauza ldurii, este indicat să consumăm mai multe lichide, să renunțăm la unele obiceiuri alimentare nepotrivite sezonului și să respectăm un set de reguli esențiale pentru o stare de bine pe tot parcursul zilei.

1. 
Consumă multe lichide, chiar și trei litri pe zi. Pentru sete, bea apă plată la temperatura camerei, dar nu rece de la frigider. Dacă îți place cafeaua, ține minte că dacă e tare și multă, nu face decât să accentueze efectele caldurii.

2. Nu consuma băuturi energizante și nici răcoritoare dulci pe vreme foarte caldă. E drept pe moment, te înviorează, dau putere de concentrare, dar nu țin de sete. În scurt timp, setea revine și mai puternic și nu poate fi astâmpărată decât cu apă.

3. Pentru sete se pot consuma și fructe, ca atare sau sub formă de sucuri proaspete. Pe tarabele piețelor se găsesc din belșug fructe de sezon dar și multe citrice.

4. Cât este foarte cald ar fi bine să ocolim carnea, mâncărurile foarte grase, conservele, mezelurile și alimentele picante. Ai grijă ca supa de zarzavat, tocănița de legume, salatele de crudități, lactatele și mai ales iaurtul simplu, să nu lipsească de la nicio masă.

5. Pe cât posibil, oricât de flămând ai fi, ocolește fast-food-urile. Dacă după băuturile foarte reci te poți alege cu o răceală zdravănă, după o gustare de tip fast-food poți face o indigestie ori, mai rău, o toxiinfecție alimentară.

Să avem sănătate și o vară cât mai frumoasă!

Sursa: ziare.com