mamaplus

Au fost create primele ouă vegane. Ce gust au şi ce se va putea prepara din ele

0
//
11.02.2020

Primele ouă vegane, numite „Les Merveillœufs”, au fost obținute în laboratoarele Şcolii de Biologie Industrială de la Paris. Noile produse au fost obținute de două franțuzoaice Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk.

„Lista ingredientelor încă nu este finalizată şi va fi dată publicității în lunile care urmează. Investigațiile pe care le-am făcut s-au bazat în principal pe legume. Problema pe care o avem acum ține de stabilirea raportului dintre ingrediente pentru a obține formula corectă”, au menționat cercetătoarele.

Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk afirmă că ouăle vegane vor fi scoase pe piață imediat ce vor fi finalizate testele care trebuie să stabilească în ce măsură sunt viabile din punct de vedere nutritiv.

Noile ouă vegetariene ar putea să fie gătite în aceleaşi moduri folosite pentru ouăle de găină, aceasta fiind şi principala provocare pentru ele, din moment ce ouăle de găină au atât de multe utilizări în bucătărie: „se va putea face o omletă sau vor putea să fie folosite ca materie primă la gătit. În ceea ce priveşte bătutul albuşului, acesta e un aspect care ne pune probleme pentru moment dar avem de gând să găsim un mod prin care să ne ridicăm la înălțimea provocării".

Nici modul în care va fi realizată coaja acestor ouă vegane nu a fost stabilit, cercetătoarele intenționând să stabilească o modalitate de a obține o coajă ecologică.

Proiectul este ca noile ouă vegetariene să fie produse în masă pentru a putea fi comercializate în supermarketuri.

Conținutul de grăsimi şi cel de proteine sunt uşor mai scăzute (cu aproximativ 10%) în cazul noilor ouă vegane decât suntem obişnuiți la oul de găină, dar conțin fibre dietetice. 

În ceea ce priveşte gustul, inventatoarele se laudă că produsele pe care le pregătesc au arome mai subtile chiar dacă sunt uşor mai sulfuroase.