mamaplus

Adevărul pur despre dieta cu fructe de la nutriționistul Evei Longoria

0
//
09.08.2019

Este vară, iar o mulțime de oameni sunt tentați, mai ales acum, să urmeze o dietă cu fructe, în speranța că vor scăpa, cât mai rapid, de kilogramele în plus! Dar este acest lucru benefic pentru organism sau nu? Răspunsul la această întrebare, dar și alte informații prețioase referitoare la dieta cu fructe, ni le oferă celebrul nutriționist Gianluca Mech.

mamaplus

Mai întâi de toate, este extrem de important să aflăm câte fructe este recomandat să consumăm pe parcursul unei zile. 

„Puteți consuma zilnic câte două sau trei porții de fructe. Fiecare porție înseamnă aproximativ 150-200 grame, spune nutriționistul Gianluca Mech. 

Se știe că fructele conțin zahăr, iar dacă nu vrem ca efectul să fie unul de îngrășare mai degrabă decât de slăbire, trebuie să ținem cont și de momentele zilei în care este recomandată consumarea lor.

„Cel mai bun moment pentru a mânca fructe este la două ore după masă, sau ca gustare dimineața sau după-amiaza. Este mai bine să evitați să consumați fructe târziu în seară sau noaptea”, spune Gianluca Mech.

Totuși, este bine să știm că deși fructele sunt sănătoase, o dietă bazată exclusiv pe fructe ne poate afecta în mod negativ sănătatea.


„O dietă pe bază de fructe nu este echilibrată, deoarece lipsește conținutul de proteine și lipide”, este de părere nutriționistul.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutritioniști, la nivel internațional, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.


Gianluca a lansat anul trecut două campanii importante împotriva obezității, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

Sursa