mamaplus

4 lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată după masă

0
//
28.08.2019

După masă, mulți oameni tind să se culce și să urmărească un film sau să se relaxeze, fără să știe că acest obicei poate fi extrem de dăunător sănătății lor în general.

mamaplus

Așadar, astăzi avem o listă cu 4 lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată după masă:

Să mâncați fructe

Cel mai potrivit timp pentru consumul de fructe este înainte de mâncare, pe stomacul gol, deoarece fructele necesită enzime diferite pentru a putea fi digerate.

În plus, zahărul conținut în fructe necesită mai mult timp pentru a putea fi complet absorbit. Merită menționat faptul că beneficiați mult mai mult de toate substanțele nutritive, fibre și alte zaharuri atunci când stomacul este gol.

Consumul de fructe după masă poate provoca arsuri la stomac, stomac deranjat și eructație.

Să dormiți

Dacă vă culcați imediat după masă, veți simți disconfort, balonare si probleme cu somnul, deoarece acest lucru impune stomacul să lucreze intens în timpul nopții.

Un studiu al oamenilor de știință a arătat că persoanele care nu au mers la culcare după ce au mâncat au avut un risc mult mai mic de accident vascular cerebral.

Prin urmare, se recomandă să nu mâncați cu cel puțin 2-3 ore înainte de culcare.

Să faceți duș

Dușul imediat după mese mărește fluxul de sânge în picioare și mâini, reducând astfel fluxul de sânge în stomac. Acest lucru va slăbi sistemul digestiv și poate duce la dureri abdominale.

Să beți ceai

Nu trebuie să beți niciodată ceai imediat după masă, deoarece acest lucru va împiedica absorbția fierului. Ceaiul conține acizi taninici, care se leagă cu fierul și proteinele din alimentele noastre.

S-a demonstrat științific că, în majoritatea cazurilor, aceasta duce la o scădere cu 87% a absorbției de fier. Deficitul de fier duce la anemie, provocând astfel paloarea pielii, pierderea poftei de mâncare, dureri în piept, mâini și picioare reci, amețeli, slăbiciune și oboseală constantă.

Sursa: noi.md