mamaplus.md

Ce se întâmplă dacă bebelușul tău mănâncă doar de la un sân

-
//
25.10.2017

Chiar dacă sunt micuți, și bebelușii au mofturi! De multe ori se întâmplă ca aceștia să refuze, să se hrănească doar de la un anumit sân al mămicii sale. Medicii afirmă că acest fapt are o explicație medicală. Astfel, lactația multor femei e mai intensă la un anumit sân, pentru că acolo, țesutul glandular care secretă laptele matern este mult mai dezvoltat. Pe de altă parte, pe masură ce copiii cresc, aceștia ar putea refuza un anumit sân deoarece cantitatea de lapte începe, să scadă.

Ce se întâmplă dacă bebelușul tău mănâncă doar de la un sân

Mai jos îți prezint câteva metode de a stimula lactația:

  • Producția de lapte poate fi mărită prin creșterea numărului de alăptări, cu minim o alăptare noaptea într-un intervalul de 1-5 ore, când nivelul de proactina (hormonul care produce laptele) este cel mai ridicat de peste zi.
  • Prin masarea sânilor atât în timpul alăptării, dar și în orice alt moment al zilei.
  • Prin muls manual sau cu ajutorul unei pompe de sân.
  • Și consumul de lichide (în special apa) ajută foarte mult organismul femeii, iar hidratarea insuficientă pe o perioadă lungă poate duce și la scăderea cantității de lapte.
  • De asemenea, ejecția laptelui poate fi stimulată prin comprese calde, prin relaxare și chiar prin gândire pozitivă!

Așadar, bebelușii au nevoi fizice și emoționale, ei vor să se simtă în siguranță și iubiți. De accea este normal, să necesite contactul strâns și mângâierea. Medicii mai spun că, copilul este un „făt extrauterin” până la nouă luni fiind total dependent de mama sa. Iar în societățile unde tradițional mama își poartă în permanență copilul cu ea, acesta plânge mai puțin!

Sursa: unica.md