Mulți oameni sunt purtători de boli genetice care nu prezintă simptome clinice pentru perioade lungi de timp, ci pot fi moștenite de părinții lor. Corpul nou-născutului se dezvoltă foarte repede în primii 5 ani de viață. Ca urmare, prezența unei boli congenitale nediagnosticate și netratate la timp poate avea consecințe grave asupra sănătății copilului.

Testul care stabilește prezența unei boli congenitale la copii

În zilele noastră există teste care pot fi făcute oricărui copil, pentru a vedea dacă suferă de vreo afecțiune congenitală. Testul poate fi efectuat nou-născutului începând de la 48 ore după naștere sau până la vârsta de 5 ani. După vârsta de 5 ani, beneficiile pentru prevenția complicațiilor bolilor metabolice ereditare sunt limitate.

Testul Baby Sensor 100+ ajută la diagnosticarea precoce a peste 100 de boli metabolice congenitale. Diagnosticul și tratamentul precoce al acestor boli pot preveni apariția complicațiilor ireversibile: disfuncții ale organelor vitale, retard mental, întârzieri în dezvoltarea motorie, probleme hepatice, infecții grave.

Testul care stabilește prezența unei boli congenitale la copii

Synevo este alături de dumneavoastră și vă pune la dispoziție testul de screening metabolic neonatal, care este unul dintre cele mai extinse și exacte teste neonatale de screening disponibile în prezent. Acesta folosește o tehnologie modernă pentru determinarea bolilor metabolice ereditare. Rata de detecție este de 99%. Pentru efectuarea testului sunt necesare probe de urină, recoltate pe hârtie de filtru ce se găsește în kit-ul de prelevare pus la dispoziție de laborator.

Testul care stabilește prezența unei boli congenitale la copii

Află aici ce boli metabolice ereditare pot fi depistate cu ajutorul testului Baby Sensor 100+.

Testul care stabilește prezența unei boli congenitale la copii

Rețeaua de laboratoare medicale Synevo

www.synevo.md

Adresa: Chișinau, str. Nicolae Testemitanu, 37 

Telefoane: (022) 856990, 856991, 856992, 856969