Vreți să vă îndulciți membrii familiei cu un desert savuros? Vă propunem să încercați un deliciu răcoros, care vă va răsfăța papilele gustative!
Ingrediente:
Pișcoturi;
5 gălbenușuri de ou;
5 albușuri;
150 gr de zahăr;
125 gr de făină;
25 gr de făină de migdale.
Bateți albușurile până când obțineți o bezea și dați masa obținută la frigider. Bateți gălbenușurile cu zahăr până când obțineți o cremă pufoasă. Cerneți făina de grâu și cea de migdale. Amestecați-le ușor!
Adăugați bezeaua câte un pic și amestecați până când se uniformizează și obțineți un aluat luxuriant!
Cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de 2 cm, faceți biscuiți de 12 cm în lungime și puneți-i pe un pergament de copt. Presărați-i cu zahăr pudră. Lăsați-i să stea 10 minute, apoi presărați-i din nou cu zahăr pudră. Coaceți-i într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C, timp de 15-18 minute. Lăsați-i să se răcească!
Pentru cremă:
200 gr de frișcă infuzată cu flori de lavandă;
5 gălbenușuri de ou;
150 gr de zahăr;
1/2 păstaie de vanilie;
500 gr de mascarpone.
Pentru piureul de zmeură:
300 gr de zmeură;
50 gr de zahăr;
1/2 păstaie de vanilie.
Duceți la fierbere zmeura, zahărul și jumătatea de păstaie de vanilie. Lăsați-o să stea 10 minute. Scoateți capsula de vanilie, faceți un piureu și dați-l prin sită. Lăsați compoziția să se răcească!
Turnați frișca peste 4-5 fire de lavandă. Lăsați să se infuzeze timp de câteva ore. Strecurați!
Bateți frișca până când obțineți o compoziție moale. Dați-o într-o parte!
Pentru cremă!
Bateți gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o cremă luxuriantă! Adăugați mascarpone și amestecați compoziția.
Asamblarea desertului:
- În partea de jos a paharului puneți un pic de cremă! Înmuiați biscuiții în piureul de zmeură și adăugați cremă în partea de sus!
- Ar trebui să aveți trei straturi de cremă și biscuiți!
- Decorați cu zmeură și flori de lavandă!
Poftă bună!