Sushi-tort din avocado, somon și castraveți

Sushi-tort din avocado, somon și castraveți

-
//
09.06.2016

Tortul sushi din avocado, somon și castraveți este ideal pentru cei cărora nu le place să piardă timpul cu rularea sushi. Pentru că e atât de simplu să pui toate ingredientele împreună și să obții o gustare delicioasă – un tort sushi cu avocado, somon și castraveți!

Sushi-tort din avocado, somon și castraveți

MOD DE PREPARARE

1. Puneți la înmuiat orezul în apă rece pentru o oră. Încălziți oțetul de orez și dizolvați în el sarea și zahărul. Răciți.

2. Scurgeți apa din orez, lăsați pentru jumătate de oră. Apoi puneți orezul într-o cratiță cu apă (370 ml). Fierbeți timp de cinci minute. Dați focul la minimum, acoperiți cu un capac. Fierbeți alte minute, apoi luați cratița de pe foc și lăsați zece minute. Adăugați oțetul, amestecați. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.

3. Tăiați somonul bucățele mici. Amestecați peștele cu uleiul de avocado și semințele de susan. Dați la frigider. Între timp, curățați castravetele de coajă și tăiați-l feliuțe subțire. Curățați și tăiați avocado.

4. Tăiați foaia nori după mărimea formei de tort și puneți-o pe fundul acesteia. Cu mâinile umezite, puneți deasupra jumătate din orez, tasați. Deasupra aranjați avocado și castraveții, apoi peștele. Repetați straturile. Lăsați tortul la frigider, să se răcească puțin.

Poftă bună!

Sushi-tort din avocado, somon și castraveți

Sursa