mamaplus

Piept de pui cu legume în sos dulce-acrișor, după rețeta chinezească

-
//
09.06.2020
Complexitate
Uşor
Timp de gătit
20m
Ingredientele
1 piept de pui
2 morcovi
2 ardei grași
1 ceapă
¾ cană de zahăr
4 linguri sos de tomate
½ cană de oțet
1 lingură sos de soia
1 linguriță susan
Preparare

Ia pieptul de pui și taie-l în cubulețe. Apoi condimentează carnea cu sare, piper și usturoi, și pune-o într-o tigaie încinsă, cu două linguri de ulei. Bucățile de pui se lasă la prăjit în jur 8-10 minute, până când carnea devine fragedă și capătă o culoare aurie.

Apoi, te poți ocupa de legume, care trebuie curățate și tăiate în bucăți mici. Îți recomandăm să tai morcovul în fâșii lungi și subțiri, iar ardeii și ceapa în cubulețe. De asemenea, pentru o aromă mai puternică, poți adăuga în această rețetă și câteva cubulețe de ananas, care vor oferi compoziției un gust mult mai dulce.

După ce ai pus câteva linguri de ulei în tigaie, poți lăsa tigaia la încins pe foc. Apoi, adaugă legumele, amestecându-le continuu, timp de 5-10 minute. Astfel, legumele se vor prăji uniform și își vor conserva culoarea și aroma.

Peste legumele călite se adaugă și carnea de pui, alături de sosul dulce-acrișor, în funcție de gust. Apoi, amestecă ingredientele, până când întreaga compoziție se omogenizează.

Poți folosi un sos dulce-acrișor gata preparat, pe care îl poți cumpăra dintr-un supermarket, sau îl poți prepara chiar la tine acasă, dacă ai ingredientele necesare. Pentru sosul dulce-acrișor, ai nevoie de ¾ cană de zahăr, 4 linguri de sos de tomate sau ketchup, ½ cană de oțet si 1 lingură de sos de soia. Toate ingredientele se adaugă într-un bol și se amestecă, iar la final, sosul se adaugă peste friptura de pui și peste legumele călite.

Pe final, asezonează totul cu susan alb sau negru. Poftă bună!