mamaplus

Îți place porumbul fiert? Prepară și supă cremă de porumb – e delicioasă!

-
//
19.08.2021

Englezii îi spun Corn Chowder, adică supă cremă de porumb. Chiar dacă nu este o rețetă tipică pentru meleagurile noastre, nu avem decât să o încercăm, pentru că se bucură de o mare popularitate în întreaga lume. Dacă tot avem porumb dulce din belșug în magazine și la piață, adună toate ingredientele și spor la gătit!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
2h 0m
Ingredientele
5 coceni de porumb sau 3 conserve de porumb dulce
3 cepe medii sau ceapa verde (de preferat ultima variantă)
2 linguri de unt
1,5 – 2 litri supă de legume (ai nevoie de un cartof mare, 2 morcovi și încă o ceapă)
o cutie de 250 ml de smântână
150 grame de șuncă
Sare și piper
ulei vegetal
fulgi de chili (opțional)
Preparare

Vom fierbe câteva legume în 2 litri de apă, pentru a obține supa de legume. Vom pune o ceapă, 2 morcovi și un cartof. Când toate au fiert, scoatem legumele și le consumăm cu puțină sare, dacă dorim. Supa o lăsăm să se răcească.

Vom toca ceapă și o vom căli în unt, amestecăm bine, nu o lăsăm să se ardă. Luăm de pe foc oala, lăsăm câteva minute de-o parte până scoatem boabele de porumb de pe știuleți, cu ajutorul unui cuțit. ATENȚIE! Nu vom arunca cocenii, ci îi vom folosi în timpul procesului de fierbere.

Punem din nou oala pe foc, cea în care am călit untul și ceapa, adaugăm porumbul, supa de legume, cocenii și condimentele. Lăsăm să fiarbă la foc mic. Când porumbul este fiert, se pune smântâna lichidă, se mai lasă 2-3 minute și se oprește focul. Nu uita să scoți știuleții la final!

Între timp rumenim puțin șunca, într-o tigaie. Este momentul să punem supa în blender sau putem folosi blenderul manual, dacă avem această variantă. Pasăm supa până devine cremă, putem să mai adaugăm condimente, pe parcurs.

Eventual mai putem pune câteva boabe de porumb la final, dacă vrem ca supa să fie mai bogată. Punem supa în bol și servim cu șuncă rumenită deasupra, va fi incredibil de savuroasă! Nu uita de crutoane și ardei iute tăiat felii subțiri, puse tot deasupra.