mamaplus

Clătite colorate natural, umplute cu somon și cremă de brânză

-
//
07.12.2020

Dacă tot ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă, vă inspirăm astăzi cu o rețetă cât se poate de potrivită pentru masa festivă. Rețeta a fost preluată de la bloggerița Rodica Nita, autoarea blogului Rodicook, care a folosit doar coloranți naturali la prepararea clătitelor: spanac, sfecla roșie și morcov. Ingredientele prezentate în această rețetă sunt prevăzute pentru 15-18 clătite. Să trecem la treabă!

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
40m
Ingredientele
Pentru clătite:
3 ouă
250 ml lapte
250 ml smântână de gătit de 20%
un vârf de sare
200 g făină
100 g spanac
50 g sfeclă roșie
50 g morcov
Pentru umplutură:
250 g cremă de brânză (puteți folosi Philadephia)
250 g somon semi-afumat / sărat
pătrunjel / mărar
Preparare

Într-un bol mare adăugăm ouăle, sarea, și mixăm puțin cu un tel, apoi încorporăm făina până devine greu de amestecat. În continuare, turnăm lapte câte puțin și mixăm până nu mai avem cocoloașe. Ulterior, adăugăm și smântâna de gătit în câteva ture. La final încorporăm uleiul și lăsăm compoziția să se odihnească timp de 30 minute – 1 oră.

Între timp, spălăm și uscăm spanacul, iar sfecla și morcovul le trecem prin răzătoare.

Compoziția pentru clătite o împărțim în trei părți egale. Prima parte o turnăm într-un blender, adăugăm spanacul și mixăm bine până obținem o compoziție verde și foarte fină. Facem la fel și cu celelalte două părți.

Încingem o tigaie de clătite pe foc și o ungem cu puțin ulei (doar la prima clătită) și coacem clătitele în mod obișnuit.

Ungem pe rând clătitele cu un strat de cremă de brânză, adăugând câteva bucățele de somon și pătrunjelul tocat. Rulăm clătitele și le decorăm frumos pentru masa festivă.

Poftă bună!