Ardei pentru umplut la borcan

Ardei pentru umplut la borcan

-
//
05.09.2017

Dacă ai pofticioși printre membrii familiei, ar fi bine să te pregătești de cu vară pentru iarnă. Cu siguranță, nu ți-i a da un pumn de bani în sezonul rece pentru câțiva ardei grași, buni de umplut. De aceea, îți recomandăm să îi pui la borcan.

Ardei pentru umplut la borcan

Pentru 3 kg de ardei conservați sunt necesare 2 kg de roșii, frunze de țelină și de pătrunjel, sare.

Alege ardei roșii, galbeni sau verzi de mărime mijlocie, spală-i, îndepărtează-le cotoarele, semințele și nervurile din interior. Pune-i pe rând cu o strecurătoare în apă cu sare clocotită pentru 1-2 minute. Din roșii pregătește un bulion mai legat, combină-l în părți egale cu apa în care ai opărit ardeii și după 5 minute de clocote, dă vasul la o parte, pune frunze de pătrunjel, de țelină și sarea. Pune ardeii unul în altul, așează-i în borcane de 1-2 l, umple cu bulionul fierbinte, leagă cu celofan sau pune capace. Sterilizează borcanele pe baie de aburi 30 de minute și lasă-le acoperite cu o pătură, să se răcească încet până a doua zi.

Sursa: costachel.ro