7 rețete de Tartalete delicioase!

7 rețete de Tartalete delicioase!

-
//
25.05.2015

1) Tartalete cu julien

7 rețete de Tartalete delicioase!

Mod de preparare:

1. Ciupercile, ceapa și pieptul de pui tocate mărunt se prăjesc până se evaporă lichidul pe care îl lasă.

2. Adăugați frișca și treptat, făina până se îngroașă.

3. Umpleți tartaletele cu compoziția obținută.

4. Se presară cu cașcaval ras și se coc în cuptor până când formează o crustă (aproximativ 10-15minute).

7 rețete de Tartalete delicioase!

2) Tartalete aperitiv

7 rețete de Tartalete delicioase!

Mod de preparare:

1. Cașcavalul topit se amestecă cu oul dat prin răzătoare.

2. Peștele roșu (se lasă puțin și pentru decor) și castravetele se taie în cubulețe mici.

3. Amestecați toate ingredientele și adăugați maioneza. Distribuiți prin tartalete și ornați-le după bunul plac.

7 rețete de Tartalete delicioase!

3) Tartalete din cartofi cu piept de pui și sos de branză și usturoi

În ciuda denumirii lungi, aceste tartalete sunt foarte ușor de preparat, arată foarte bine și sunt pur și simplu delicioase!

7 rețete de Tartalete delicioase!

Mod de preparare:

  • Pieptul de pui se taie cubulețe. Într-o tigaie se toarnă puțină apă (aproximativ un pahar), se adaugă maioneza și bucățile de piept de pui. Se pune sare. Se fierbe acoperit timp de 30 minute. Se adaugă usturoiul tocat. Umplutura pentru tartalete este gata.
  • Cartofii se curăță, se spală, se dau prin răzătoare și se adaugă sare.
  • Se ia o formă de copt cu strat antiaderent și se unge cu ulei de floarea-soarelui.
  • Cartofii cruzi se aranjează în formă de coșulețe, iar în mijloc se pune pieptul de pui cu usturoi. 
  • Se dau în cuptorul preîncălzit (la temperatura ~ 240 ° C) timp de 20-25 de minute.
  • Cât timp tartaletele stau în cuptor, se dă cașcavalul prin răzătoare și se taie ceapa verde. Cașcavalul și ceapa se amestecă.
  • După 20-25 minute, tartaletele se scot din cuptor și se presară cu ceapă și cașcaval.
  • Se dau din nou la cuptor pentru încă 5-10 minute.

7 rețete de Tartalete delicioase!

4) Tartalete închise cu pui, ciuperci și spanac

7 rețete de Tartalete delicioase!

Mod de preparare:

  1. Se amestecă făina cu untul, se adaugă un ou, apoi se adaugă apa și se framantă un aluat fraged.
  2. Formați un disc de aluat, înveliți-l în folie și lăsați-l în frigider timp de 2 ore.
  3. Tocați mărunt ciupercile, ceapa și usturoiul și prăjiți-le timp 5 minute într-o lingură de unt.
  4. Tot într-o lingură de unt se prăjește separat carnea de pui tocată și spanacul.
  5. Puiul cu ciuperci și ceapa se amestecă, se adaugă sare după gust.
  6. Aluatul se întinde până la grosimea de 5mm, se taie din el 24 de cerculețe. Jumătate din cerulețe se pun în forme de copt pentru prăjituri, care anterior au fost unse. Aluatul trebuie să acopere fundul și pereții formelor, se pune umplutura iar, deasupra cercurile de aluat rămase. Se lipesc foarte bine marginile. Se înțeapă fiecare cu o furculiță și se ung cu gălbenuș de ou bătut. Se lasă în cuptorul preîncălzit până la 180 de grade timp de 40 minute.

7 rețete de Tartalete delicioase!

5) Bile de brânză pentru gospodine leneșe

Ca să gătești aceste bile de brânză nu-ți ia mai mult de 5 minute. Numai bune pentru situațiile în care ai oaspeți nepoftiți. Foarte gustoase și ușor de preparat!

7 rețete de Tartalete delicioase!

Mod de preparare:

1. Morcovul se dă prin răzătoare.

2. Același lucru facem și cu brânză topită.

3. Usturoiul se toacă foarte mărunt cu un cuțit sau poate fi trecut prin mașina de tocat.

4. Morcovul, brânza topită și usturoiul se pun în același vas, se adaugă maioneza, piperul și se amestecă.

5. Punem în tartalete câte o linguriță din masa obținută, apoi deasupra punem măsline și adaugăm încă puțin din amestec.

7. Cu ajutorul unei lingurițe formați din masa din fiecare tartaletă câte o bilă. Decorați, după dorință, cu verdeață.

8. Bilele din branză sunt gata! Puteți servi oaspeții.

7 rețete de Tartalete delicioase!

6) Tartalete cu salată din creveți 

Mă grăbesc să vă împărtășesc o rețetă de salată cu creveți în tartalete. Un fel de mâncare delicios și consistent, care poate fi servit ca aperitiv sau ca salată. Un adevărat decor pe masa de sărbătoare!

7 rețete de Tartalete delicioase!

Mod de preparare:

1. În primul rând, se pun ouăle la fiert la foc mediu pentru aproximativ 7 minute. După ce le luăm de pe foc, le punem sub jet de apă rece, și le curățim.

Creveții de asemenea se fierb la foc mediu în apă sărată. După aproximativ 10 minute, se iau de pe foc, se lasă să se răcească și se curăță.

2. Tăiem ouăle în cubulețe medii și le punem în salatieră.  Adaugăm creveții (întregi) și deasupra presărăm branza dată prin răzătoare. Ardeiul gras se curăță de semințe, se taie cuburi mici, și se adăugă în salată. Adaugăm sare după gust, maioneza și usturoiul tocat. Se amestecă bine.

3. Se umplu tartalete cu câteva linguri de salată și se decorează cu icre roșii.

Se servesc cu vin alb demidulce.

7 rețete de Tartalete delicioase!

Sfaturi:

  • În salata poate fi adăugată o maioneza cu usturoi gata preparată.
  • Dacă ați cumpărat creveți congelați deja curățiți, puteți doar să-i dezghețați și să-i opăriți câteva minute în apă clocotită, apoi îi puteți adaugă în salată.
  • În salată se poate adăuga mărar, după dorință.
  • Puteți utiliza orice tip de cașcaval cu, condiția ca acesta să fie tare.

7) Tartalete cu bastonașe de crab și ouă

7 rețete de Tartalete delicioase!

Mod de preparare:

1. Ouăle și bastonașele de crabi se taie cubulețe (nu mari).

2. Adăugați cașcavalul ras fin și maioneza.

3. Se condimentează cu sare și piper.

4. Se amestecă toate ingredientele și se pun în tartalete.

Aperitivul este gata!

7 rețete de Tartalete delicioase!