Scrisoarea neobișnuit de emoționantă a unui tată către fiica sa

Scrisoarea neobișnuit de emoționantă a unui tată către fiica sa

0
//
16.08.2016

Această scrisoare a fost scrisă de psihologul și scriitorul Kelly M. Flanagan pentru fiica sa. După spusele lui, cândva, îi va citi cândva acest mesaj. Însă această scrisoare este și pentru toate femeile care au nevoie să audă cuvinte de dragoste, susținere și ajutor din partea tatălui.

Scrisoarea neobișnuit de emoționantă a unui tată către fiica sa

„Scump odoraș,

Îți scriu această scrisoare din raionul de produse de machiaj al magazinului nostru local. Un prieten mi-a trimis recent un mesaj de la un raion similar de produse make-up și mi-a spus că a simțit că este unul dintre cele mai insuportabile locuri din lume. Am vrut să aflu ce voia să spună. Iar acum, că mă aflu aici, încep să fiu de acord cu el. Cuvintele au putere, iar cuvintele spuse aici au o putere și mai mare. Cuvintele și expresiile de genul:

Prețuri super accesibile;
Infailibil;
Finisare perfectă;
Putere strălucitoare;
Dezgolire;
Sfidarea vârstei;
Urmează-ți visele;
Aproape goală;
Frumusețe naturală.

Când ai o fiică, începi să realizezi că ea este la fel de puternică ca oricine din casă – o forță de luat în seamă, un suflet de foc cu aceeași viață și pasiuni ca orice bărbat. Însă, stând în acest raion cu produse de machiaj, realizezi că mulți oameni nu o vor vedea așa. Ei o vor vedea ca pe o fată drăguță cu un corp plăcut și îi vor spune că ea trebuie să arate într-un fel anume pentru a avea valoare și influență.

Dar cuvintele au putere și, poate, cuvintele unui tată pot începe să concureze cu celelalte cuvinte ale lumii. Poate cuvintele unui tată pot să-i transmită fiicei sale – într-un sens profund, de neclintit – ce este demnitatea și frumusețea. Cuvintele unui tată nu sunt diferite, dar sunt cuvinte cu un sens total diferit:

Putere strălucitoare. Fie ca puterea ta să nu stea în unghii, ci în inimă. Încearcă să înțelegi cine ești și să trăiești exact așa cum îți dorești.

Urmează-ți visele. Dar nu de pe raftul unui magazin. Găsește liniștea din tine. Un adevărat vis se află acolo. Descoperă ce îți dorești să faci în această lume și când alegi, trebuie să-l urmezi cu fidelitate, integritate și speranță.

Dezgolire. Lumea vrea ca tu să-ți dai hainele jos. Te rog, ține-le pe tine. Dar dă-ți mănușile jos. Nu da cu pumnul. Spune ce este în sufletul tău. Fii vulnerabilă. Asumă-ți riscuri. Iubește o lume care nu știe ce înseamnă să te iubești pe tine. Fii deschisă și abandonează-te iubirii.

Infailibilă. Trebuie să fii mereu infailibil conștientă că infailibitatea nu există. Este o iluzie creată de oamenii interesați de portofelul tău. Dacă alegi să cauți perfecțiunea, caut-o printr-o eleganță infailibilă, pentru tine și pentru toți ceilalți din jurul tău.

Sfidarea vârstei. Pielea ta se va rida și buzele ți se vor decolora, dar sufletul tău nu are vârstă. Va ști întotdeauna cum să se joace și cum să se bucure. Trebuie să te opui într-un mod sfidător îmbătrânirii sufletului.

Finisare perfectă. Finisarea nu are nici o legătură cu modul în care fața ta arată astăzi și ceea ce ai de făcut până în ultima zi a vieții tale. Anii tăi vor fi o pregătire pentru acea zi. Trebuie să îmbătrânești cu eleganță, să crești cu înțelepciune și trebuie să iubești și să devii îndeajuns de mare încât să îmbrățișezi toți oameni. Finisarea perfectă trebuie să fie o îmbrățișare pașnică la sfârșitul necunoscutului drum ce urmează și poate fi un dar pentru toți ceilalți care te prețuiesc.

Micuțo, iubești rozul și volănașele și cu siguranță voi înțelege când într-o zi machiajul va deveni important pentru tine, dar te rog ca două cuvinte să rămână importante pentru tine, ultimele cuvinte pe care le spui în fiecare seară, când te întreb: „Unde se ascunde frumusețea ta?”. Aceste cuvinte sunt atât de „strălucitoare” încât niciun fond de ten nu le va putea acoperi vreodată.

„Unde se ascunde frumusețea ta?”
„În interior.”

Din inima mea pentru inima ta,

Tati.”

Sursa