Ce să-i spuneți soției după ce se întoarce de la maternitate

Ce să-i spuneți soției după ce se întoarce de la maternitate

-
//
26.05.2017

Nu, acest text nu este despre cum să-i spuneți că patul nu este aranjat, că pe podea sunt doar sticle goale și ceva lipicios sau că toaleta pisicii trebuie curățită. Aceste lucruri rezolvați-le de unul singur. Iar noi vă vom spune de ce cuvinte aveți nevoie dacă vreți să-i oferiți femeii iubite sprijin moral și fizic.

Ce să-i spuneți soției după ce se întoarce de la maternitate

Sunt mândru de tine

Spuneți-i cu voce tare aceste cuvinte, mai degrabă, decât să cumpărați un autocolant pe mașină cu inscripția „Draga mea, îți mulțumesc pentru fiul /fiică!“ Pentru cine, în genere, au fost inventate?

Odihnește-te

Nici nu vă imaginați cât de mult a obosit. Și nu vă imaginți că un cocktail verde cu hormoni o va ajuta să se relaxeze. Ea se simte ca și nou-născutul - șocată. Așadar, propuneți-i să stea cu ea însăși, să citească, să bea un ceai sau să vă povestească despre ororile nașterii.

Lasă-mă pe mine

... să spăl vesela, să merg la magazin, la plimbare cu cel mic, să schimb scutecul, să-i fac băița, să gătesc cina, să-ți fac o cafea. Fiți în stare să vă găsiți cămașa în șifonier și să alegeți castraveții la piață. Mai pe scurt, nu o întrebați: „Cu ce să te ajut?”, mai bine acționați imediat.

Te doare?

Această întrebare i-o puteți adresa măcar și în fiecare zi în prima lună de după naștere, deoarece recuperarea este un proces foarte dureros. Inițial, nici ea nu-și imaginează că o vor durea și coastele, și sfârcurile, și cicatricea de la cezariană. O conversație de suflet despre rănile ei o va face să se simtă mai bine.

De ce absorbante ai nevoie?

Da, ea are nevoie de absorbante după naștere, iar dacă alăptează, și de tamponașe pentru sâni, ca să nu curgă laptele. Nu este nimic îngrozitor în a merge la farmacie după produse pentru igiena zilnică. Dacă se rușinează să vă spună de ce are nevoie, luați denumirea de pe ambalaj sau faceți o poză și mergeți cu ea la magazin.

Când trebuie să mergi la medic?

Trebuie să meargă la medic la șase săptămâni după naștere. Faceți tot posibilul ca ea să se simtă confortabil în ziua în care trebuie să meargă să-și verifice starea sănătății. Rămâneți cu cel mic, chemați-i un taxi, întrebați-o dacă și-a luat toate actele de care are nevoie. Și nu-i spuneți: „Ura! În curând vom putea face sex!"

Sursa: Mamaplus.MD