Excursiile prin țara noastră sunt un mod nemaipomenit de a vă relaxa și de a petrece timpul cu familia și prietenii în această vară. E o oportunitate mare de a explora cele mai frumoase locuri din Moldova, de a cunoaște diverse tradiții și de a admira atracțiile pitorești din țară. Excursiile vă vor încărca cu energie, vă vor ajuta să cunoașteți mai bine istoria bogată a meleagurilor noastre și să vedeți monumentele turistice unice aflate acasă, în Moldova.

mamaplus

Ce fel de turism să alegeți?

Turism cultural. O diversitate de atracții pentru turişti oferă vestigiile fortificațiilor medievale, diverse complexe arheologice, în primul rînd, Orheiul Vechi, mănăstirile rupestre, conacele boiereşti şi casele țărăneşti. Şi în capitala țării există un număr impunător de monumente, exemple reprezentative ale arhitecturii locale din secolele XIX şi XX, capabile să trezească interesul turiştilor. Un punct atractiv al produsului turistic național îl constituie varietatea culturilor din diverse zone ale țării. Republica Moldova prezintă un amalgam de naționalități şi culturi, deci, de tradiții, limbi vorbite, folclor, bucătărie etc.

Turismul religios înseamnă excursii și drumeții cu viziatarea locurilor și a lăcașurilor de cult, fiind strâns legat de dorința de autocunoaștere. În ultimii ani, turismul religios a devenit unul dintre cele mai solicitate tipuri de turism din țara noastră. Scopurile acestuia sunt diverse: începâd cu aspectul religios și până la atingerea unor obiective personale.

Ecoturism (turism ecologic) presupune interacțiunea călătorilor cu natura, precum și utilizarea rațională a resurselor naturale. Această dorință de a evada în sânul naturii și de a afla mai multe despre mediul înconjurător, te ajută să scapi de forforta urbană și să plonjezi într-o nouă atmosferă și dimensiune. Acest tip de turism devine tot mai popular în țările dezvoltate din Europa și America. Ecoturismul include și turismul rural care presupune ca turiștii să locuiasă în sate sau în complexe specializate, în contact cu natura.

Turism sportiv:  Multe tipuri de turism sportiv sunt denumite și ecoturism. Turismul sportiv poate fi: drumeții de șes sau de munte, ciclism, automobilism, motociclism, subteran (speleoturism), ecvestru și altele.

Turism de sănătate presupune vizitarea stațiunilor balneoclimaterice.

Turism de aventură oferă turiștilor posibilitatea de a obține impresii noi și vii, neașteptate. Acest tip de turism se bazează pe un plan și și anumite măsuri de siguranță elaborate clar de organizatori. Programele acestui tip de turism pot fi variate și includ, de exemplu, reproducerea unor evenimente istorice spectaculoase, fragmente din viața culturală modernă, depășind orice obstacole.

Sfaturi pentru turiștii începători:

Pentru ca escapada să fie plină de emoții pozitive, trebuie să planificați din timp o vacanță sau un weekend. De exemplu, pentru odihna în aer liber trebuie să vă faceți lista cu lucruri necesare, care cu siguranță vă vor prinde bine în asemenea condiții:

  • Echipament de protecție. În natură este important să aveți o trusă de prim ajutor, care să includă soluții contra mușcăturilor de insecte, antiseptice, analgezice, antivirale, antipiretice, dar și medicamente care îmbunătățesc funcționarea tractului gastro-intestinal și a sistemului cardiovascular.
  • Cort, saci de dormit, lenjerie de pat, masă și scaune pliabile și alte lucruri pentru confort, odihnă, noapte și gătit.
  • Alimente și apă potabilă. Într-o excursie pe jos, de exemplu, puteți lua legume, cereale și alte produse care nu se strică fără frigider.
  • Instrumente care pot fi de ajutor în sânul naturii: o lopată, un ferăstrău, un brazier, o plasă pentru grătar, uneolte de pescuit (dacă vă aflați lângă iaz).
  • Haine călduroase. Vremea în natură se poate schimba în orice moment, așa că aveți grijă să nu înghețați de frig în timp ce plouă sau pe parcursul nopții.

Este important să țineți cont de toate detaliile legate de odihnă, chiar și voi, cei care plecați în vacanță cu cazare în pensiuni sau hoteluri. Trebuie să alegeți și să rezervați un hotel cu ceva timp înainte, să vă asigurați că odăile au toate condițiile necesare pentru o ședere confortabilă. În plus, este nevoie să luați lucruri potrivite sezonului în care plecați. De asemenea, trebuie să știți din timp care este cea mai bună modalitate de a ajunge la locul destinației.

MamaPlus.md  a pregătit lista ofertelor de excursii de la companiile turistice locale.

Prețurile indicate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 30.07.2021

Equestrian Glamping - primul complex turistic de glamping și ecvestru din Moldova

mamaplus

În Moldova a apărut un nou tip de turism, al cărui creator a decis să îl combine cu turismul ecvestru. Un loc special creat și echipat așteaptă oaspeții pentru o vacanță confortabilă de cinci stele în pădure, în corturi, departe de zgomotul orașului. Zona de glamping implică relaxarea într-un cort, lângă care există o zonă de grătar și o bucătărie complet echipată. Oaspeților li se oferă un pachet de anumite servicii, care includ călărie, pescuit, antrenament și tir cu arcul. Corturile sunt dotate cu tot ce aveți nevoie pentru o vacanță extraordinară cu familia și prietenii: pat dublu, lenjerie de pat, pătură, noptieră, vase (farfurii, castron, ceașcă, tacâmuri, tirbușon), cuier, prosoape, lanterne. Afară este un șezlong și o măsuță de cafea. Complexul turistic are și o baie spațioasă cu chiuvetă, duș și apă caldă.

Preț: închirierea cortului pentru două persoane (o zi și o noapte) - 100 euro cu mic dejun inclus.

Telefon: (+373) 0795 97 039
Adresa: zooclub 1, Bardar, Moldova

Site
Facebook

Zona de agrement Ciocârlia

mamaplus

În Zona de agrement Ciocârlia, amplasată la doar 1 km distanță de Chișinău, în mijlocul pădurilor de foioase, sunt create condiții ideale pentru un sejur confortabil! Zona de agrement Ciocârlia oferă cele mai bune condiții pentru o vacanță intensă cu familia, prietenii, colegii. Foișoarele din lemn confortabile, situate la umbra copacilor înalți, sunt echipate cu tot ce ai nevoie: mese, scaune, grătar etc. Aici sunt create toate condițiile pentru o odihnă sigură și confortabilă: o atmosferă plăcută, o deservire excelentă, mâncăruri delicioase și ospitalitate sinceră! Pentru micuții oaspeți, există un spațiu special de joacă cu trei tobogane pentru copii de vârste diferite, precum și o trambulină! Iar pentru fanii sporturilor active există un teren de volei!

Preț: la comanda unui meniu special pentru picnic din restaurant la prețul de 450 lei pentru o persoană, închirerea foișoarelor este gratuită (meniurile pentru picnic le găsiți pe site)

Telefon: (+373) 0783 78 378,
Rezervarea foișoarelor la numărul de telefon: (+373) 79 500 003

Adresa: Chișinău, șoseaua Balcani, 36

Site
Facebook

Excursie la rezervația naturală Pădurea Domnească + Duruitoarea Veche + Costești-Stânca, valea celor ”O sută de movile”

mamaplus

Panda Tur invită toți doritorii să descopere locuri noi și pitorești din țara noastră. Agenția de turism organizează tururi regulate conform rutei Rezervația naturală Pădurea Domnească – una din cele mai vechi păduri din Europa; Grota Duruitoarea Veche este cunoscută ca o renumită așezare umană din epoca pietrei cioplite; Lacul de Acumulare Costești Stânca – Marea nordului de Moldova, este al doilea ca mărime după cel de la Dubăsari; Monument al naturii „Suta de movile” – se află între localitățile Braniște si Cobani, raionul Glodeni; Pe o lungime de 8 km si o lățime de 1,7-2,3 m, de-a lungul Prutului se întinde acest monument al naturii. Originea acestor movile rămâne un mister. 

Prețuri: călătorie cu autobuz turistic și ghid — 399 lei pentru o persoană.
călătoria cu automobilul propriu — 150 lei pentru o persoană.
0-2 ani – gratuit (fără loc în transport)
2-7 ani – reducere 50%

Plecări:  08.08.2021 / 22.08.2021 / 12.09.2021 / 26.09.2021 / 10.10.2021

Telefon: (+373) 022 78 19 19
Adresa: Chișinău, str. V. Alecsandri, 121

Site
Facebook

Drumeții și excursii cu SUP TOURS MOLDOVA

mamaplus

SUP TOURS MOLDOVA vă invită să vizitați locuri unice și pitorești din preajma râului Nistru pe SUP board-uri. Proiectul “SUP MOLDOVA” vă propune turism activ pe apă pentru cei care duc un mod de viață sănătos. Pe site-ul proiectului puteți face cunoștință cu ofertele și tururile SUP, care se potrivesc atât unui turist începător, cât și iubitorilor de senzații tari, care pot întâlni un apus magnific pe malul Nistrului.

Prețuri: Plimbare la Valea Morilor (recomandat începătorilor și familiilor) – 180 lei;
Plimbare Slobozia - Dușca - Vadul lui Vodă (recomandat începătorilor și familiilor) – 490 lei;
Plimbare Oxentia - Molovata (dificultate medie) – 690 lei.
Plimbare Dubăsari - Vadul lui Vodă (recomandat începătorilor și familiilor) – 900/990 lei.
Prețul include: închirierea echipamentului, transferul la linia de START, instructaj, gustare.
Prețul NU include: transportul de la Chișinău la Vadul lui Vodă și returul. 
Limita de vârstă: copiii până la 12 ani participă împreună cu părinți, copiii între 12-16 ani doar sub supravegherea părinților.

Telefon: (+373) 069 446 767

Site Nr. 1
Site Nr. 2
Facebook

Zbor cu parapanta alături de Paraplan.md

mamaplus

Visai demult să zbori cu parapanta? Paraplan.md îți îndeplinește acest vis! Puteți abura în tandem cu un instructor profesionist în locuri pitorești din Moldova. Zborul cu parapanta depinde în mare măsură de condițiile meteo. Este important să va programați din timp zborul și să confirmați programarea cu o zi sau două înainte. În cazul în care condițiile meteo se schimbă (vânt puternic, ploaie, ninsori puternice, etc.) pentru ziua programată sau chiar la locul de start, zborul va fi amânat pentru o altă zi. Zborurile se pot efectua pe tot parcursul anului, inclusiv iarna (când este senin, peisajele sunt de o frumusețe greu de imaginat). Durata activității (inclusiv pregătirea și zborul în sine) poate varia între 15 min - 20 min.

Prețuri: zbor de 15 minute - 400 lei (tandem cu instructorul)
Certificat cadou – 400 lei
Curs de zbor cu parapanta 300 euro

Telefon: (+373) 069 392 862

Site
Facebook

Complexul hotelier turistic Sky Land Camping & Resort

mamaplus

Sky Land Camping & Resort este un complex hotelier turistic, care constituie locația perfectă pentru recreere și distracție în natură indiferent de anotimp, fiind situat la doar 11 km distanță de capitala Republicii Moldova - Chișinău. Cu o suprafață de aproape 5 hectare, complexul este amenajat în mai multe zone
pentru cazare, relaxare, socializare, evenimente private sau corporate și spațiu dedicat copiilor. Înconjurată de pădure, locația dispune de cazare în casuțe din lemn natural, utilate complet pentru confortul sporit al oaspeților pe durata șederii, fiind adevărate oaze de relaxare. La Centrul SPA aveți la dispoziție un spațiu pentru stare de bine și liniște, departe de aglomerație și agitație. Aici vă puteți detoxifia organismul cu ajutorul unei saune, vă puteți relaxa savurând un ceai și distra în sala de biliard! Dacă doriți să petreceți mai mult timp cu familia și prietenii în natură, Sky Land Camping & Resort vă pune la dispoziție mai multe foișoare potrivite pentru 10-40 de persoane. Acestea pot fi închiriate indiferent de anotimp.Copii se pot juca la locul de joacă exterior dotat cu topogane și leagăne, se pot bucura de spațiile extinse în care pot alerga, se pot bălăci în piscina pentru copii cu topogan de apă, pot juca fotbal pe terenul de sport, iar când li se face foame pot alege din meniul special pentru copii.

Prețuri: Cameră dublă standard – 1200 lei/noapte (prețul include cazare pentru 1 noapte cu mic dejun, acces la foișor cu grătar de lângă căsuță, acces la piscine. locul de joacă, teren de sport și spațiu extins pentru plimbare și relaxare)
Închiriere centru SPA: 400 lei / oră (minim 3 ore). Centrul SPA are o capacitate maximă de 20 de persoane.
Foișor pentru 10 persoane - 1500 lei
Foișor pentru 40 de persoane - 3000 lei

Telefon: (+373) 068 500 808
Adresa: 11 km distanță de la Chișinău, satul Grușevo, raionul Criuleni

Site
Facebook

Plimbări cu caii - clubul de hipism Sparta

mamaplus

Clubul sportiv de hipism "Sparta" este primul complex ecvestru privat de nivel european din Moldova. Clubul sportiv de hipism se află la o distanță de 15 min. de la orașul Chișinău, oferind posibilitatea evadării din rutina orașului și cunoașterea lumii magice a comunicării cu caii. Clubul vă oferă o largă varietate de servicii pentru o odihnă confortabilă și un agrement activ. Aici aveți posibilitatea de a vă petrece timpul liber foarte interesant - a merge călare, a face poze cu caii, dacă sunteți călăreț cu experiență, Vi se oferă posibilitatea de a face o plimbare pe cai și de a admira peisajele uimitoare din jur. De asemenea, sub îndrumarea unui antrenor calificat aveți posibilitatea de a vă încerca în unul din domeniile hipismului: dresaj sau sărituri peste obstacole. Cei mai mici iubitori de animale au posibilitatea de a merge călare pe pony, de a îndrăgi un măgăruș simpatic sau niște miei pitici ce se află în mini grădina zoologică a clubului.

Prețuri: Antrenament de echitație: abonament cu 8 lecții a câte 45 min. pentru adulți - 2500 lei, pentru copiii de la 4 până la 7 ani abonamentul pentru 10 lecții a câte 30 min. costă 2000 lei.
Călărie - 600 lei/ 60-90 minute.
Hipoterapia - o singură sesiune - 250 lei/ 30 minute.
Ședințe foto cu caii - 500 lei pentru închirierea unui cal timp de 45 min. 
Odihnă în natură cu familia - arenda unui foișor cu grătar de la 12-00 până la 20-00 (maximum 8 persoane) – 100 lei/ora.

Numere de telefon: (+373) 060 400 200, înscrieri la hipoterapie - (+373) 060 486275, 069 140825
Adresa: Moldova, comuna Budești, str. Bălțata, 45

Site
Facebook

Turism vinicol, tur de degustare la Et Cetera

mamaplus

Vinăria Et Cetera vă invită să petreceți un weekend departe de agitația orașului, bucurându-vă de aerul proaspăt și de vremea minunată. La dispoziția oaspeților, pe teritoriu este o pensiune modernă și confortabilă, un restaurant spațios și confortabil și o piscină. De asemenea, puteți participa la un tur de degustare condus de proprietarul și vinificatorul șef Et Cetera și să aflați mai multe detalii interesante despre cele mai importante etape ale producerii vinurilor, degustând vinuri direct din butoaie.

Prețuri: cameră dublă - 1900 lei
cameră single - 1500 lei
Prețul include micul dejun, accesul la piscină și toate facilitățile disponibile. 
Tur de degustare MIX AEROPLANE - 250 lei/o persoană.
Tur de degustare PREMIUM ET CETERA (grup minim format din 5 persoane) - 500 lei/persoana.

Telefon: (+373) 79 050 587

Adresa: Moldova, raionul Ștefan Vodă, satu Crocmaz (vinăria)

Site
Facebook

Pescuit sportiv și pentru amatori, camping în inima Moldovei

mamaplus

Fishing Park Clișova și-a deschis porțile pentru publicul larg în anul 2018. Încă de la primul sezon, s-a remarcat prin cantitatea de pește prinsă de pescari, prin corectitudinea față de clienți, peisajul nemaipomenit și aerul curat. Unele echipe reușesc să prindă până la 80 kg total timp de o zi. Deja în al doilea an de la deschidere, lacul a devenit unul dintre principalele atracții ai iubitorilor de pescuit din Moldova (pescuitul după care vii acasă obosit cu o mare de emoții, pentru că nu prea ai timp să stai pe scaun).

Prețuri: căsuță cu pat supraetajat (4 persoane) - 500/600 lei/noaptea.
căsuță pentru 3 persoane - 450/550 lei/noaptea.
pentru 2 zile - reducere 5%

Telefon: (+373) 078 090 770
Adresa: satul Clișova, raionul Orhei, Republica Moldova

Site
Facebook

Pensiunea agroturistică Curtea Moșului

mamaplus

Fie că veniți pentru turizm sau agroturizm în Moldova sau sunteți în trecere prin Chișinău veți fi primiți cu căldură la Pensiunea agroturistică “Curtea moșului”. Acestui loc rustic în mijlocul naturii nu-i lipsește comfortul, e retras dar în același timp foarte aproape de Chișinău. Pensiunea îmbină aspectul rustic cu dotările interioare ultra moderne, satisfăcînd astfel cerințele dumneavoastră, printr-o atmosferă primitoare, intimă, care vă imbie să petreceți clipe de neuitat alături de cei dragi.

Telefon: (+373) 0691 61 044
Adresa: Chișinău, str. Milescu Spătaru, 38

Site
Facebook

Drumeții și excursii organizate de clubul sportiv-turistic "Everest"

mamaplus

Clubul sportiv-turistic "Everest" din Chișinău organizează cu regularitate drumeții de o zi sau excursii pentru adulți și copii, pentru toți iubitorii de turism activ. Clubul a fost creat pentru toți iubitorii de drumeții, munte, apă și ciclism. Clubul oferă excursii la pas în Codrii Moldovei, plimbări și drumeții în locurile istorice din țară, precum și rezervații naturale.

Detalii despre toate drumețiile și excursiile organizate de club puteți găsi pe pagina lor de Facebook.

Evenimentele următoare: Rafting pe Nistru. Rezina-Malovata, 16 iulie - 18 iulie - 1500 lei / persoană (posibil cu copii de la 8 ani. Copii până la 14 ani - 10% reducere)

Telefon: (+373) 069 624 074

Site
Facebook

Drumeții în Moldova cu X-Style Adventure Club

mamaplus

X-Style Adventure Club vă invită să redescoperiți Moldova dintr-o nouă latură prin excursii și drumeții interesante. Clubul organizează drumeții simple în cele mai frumoase locuri din Moldova: canioane, stânci pitorești, rezervații naturale și sate - toate aceste experiențe sunt unice și vă vor oferi impresii de neuitat.

Detalii despre toate drumețiile și excursiile organizate de club puteți găsi pe pagina lor de Facebook.

Evenimentele următoare: excursie pe stânca ”Dintele Dragonului”, vizitarea defileului Trinca, 25 - 500 lei/ persoană.

Telefon: (+373) 078 7979 78

Facebook

Tururi de Kayaking în Moldova

mamaplus

Kayakingul este un tip de turism activ și foarte benefic. Kayakingul te ajută să te menții în formă, fiind unul dintre cele mai populare tipuri de turism local care îți oferă posibilitatea de a evada din agitația orașului, explorând locuri pitorești. Kayaking Club Nika oferă tururi pe apă pe caiacuri moderne. Lista tururilor le puteți găsi pe site-ul clubului.

Telefon: (+373) 078 700 111

Site
Facebook

Odihnă în sânul naturii la Bahmut Club

mamaplus

La BahmutClub, situat în codrii seculari ai Călăraşilor, descoperim o părticică din Moldova tradițională şi modernă în acelaşi timp. Un colț de rai învăluit în linişte şi aer curat oferă relaxare maximă, în condiții prielnice de cazare atât vara, cât şi iarna. Înconjurat de coline de vii şi livezi, de dealuri pline cu păduri şi fânețe, BahmutClub vă pune la dispozitie căsuțe din lemn spațioase, cu băi proprii, încălzire, tv, internet Wi-Fi şi tot confortul de care aveți nevoie. Casele au fost plasate astfel, încât oaspeții să admire frumusețea locului şi să se odihnească pe cinste.

Telefon: (+373) 0683 03 303

Adresa: Moldova, raionul Călărași, 70 de km de la Chișinău.

Site
Facebook

Camping la pensiunea Hanul lui Hanganu

mamaplus

O oră și jumătate desparte agitația și zgomotul urban de liniștea și împrejurările mioritice rupte din poveste. Pensiunea, se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 km de Chișinău. Hanul aparține familei Hanganu, care vă așteaptă cu drag și este gată să vă deservească cu tot respectul și bunătatea sufletului. Familia Hanganu vă oferă la alegere 7 camere, 2 încăperi de tip bască și o fîneață. Toate în aspect rustic cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură.

Pe lângă locurile de cazare pensiunea oferă la dispoziție sala de conferințe. Hanul este o alegere perfectă pentru organizarea de team building-uri sau ședințe de grup. Un loc pitoresc în sânul naturii cu priviri panoramice de excepție.

Telefon: +(373) 69 830 130

Adresa: Republica Moldova, raionul Rezina, satul Lalovo

Site
Facebook