Grădinițele private sau creșele sunt instituții preșcolare care nu se află în subordinea statului, dar întrunesc aceleași condiții, cum ar fi o echipă profesionistă de pedagogi și educatori, precum și o agendă fixă. Copiii se pot afla la grădiniță întreaga zi sau jumătate de zi, la discreția părinților. Prețul depinde de numărul de vizite și al orelor suplimentare.

mamaplus

De ce este nevoie de a frecventa grădinița?

Foarte mulți părinți se întreabă dacă în ziua de azi este atât de necesar ca un copil să frecventeze grădinița. Ce se întâmplă cu copiii care nu socializează cu semenii lor? Ei bine, comunicarea cu adulții nu poate înlocui comunicarea cu alți copii.Micuții au nevoie de propria experiență în construirea relației cu copiii de aceeași vârstă, pentru o dezvoltare și creștere armonioasă.

Activitățile pe care le organizează părinții acasă nu se compară cu cele care se desfășoară în aceeași grupă cu alți copii, fiind moderate de un pedagog cu experiență în domeniu. Educatorii cunosc psihologia copilului și modul în care cei mici asimilează cunoștințele, în funcție de vârstă. Grădinița îl ajută pe copil să se dezvolte corect, le oferă experiența socializării și a comunicării. Tot aici copilul însușește o serie de aptitudini, care îi vor fi de folos în perioada creșterii și a formării lui ca personalitate. De asemenea, alimentația în grădinițe este echilibrată și corectă.

Grădiniță privată: avantaje și dezavantaje

Alimentație echilibrată și corectă

La grădiniță copilul are un meniu prestabilit, care este creat de nutriționiști. Atunci când copilul stă mai mult acasă, s-ar putea ca în alimentația sa să se infiltreze și produse mai puțin benefice, iar în rezultat apare excesul de zahăr în organism, coloranți sau grăsimi. La grădiniță cel mic va primi cantitatea necesară de vitamine și micronutrienți necesari pentru organismul aflat în continuă creștere.

Regim de activitate bine pus la punct

Fiecare părinte știe cât de benefică este pentru copil o rutină zilnică. Educatorii de la grădiniță vor avea grijă să respecte cu strictețe orarul, iar în acest mod copilului îi va fi mai ușor să se adapteze. Copiii fac exerciții de gimnastică, aleargă, se plimbă și participă la tot felul de activități organizate de educatori.

Dezvoltare corectă

Dacă micuțul nu frecventează o instituție preșcolară și stă mai mult acasă, atunci orarul său nu va fi în niciun caz unul fix, va fi instabil din cauza unor factori secundari. La grădiniță educatoarele vor avea grijă să organizeze programul în funcție de vârsta copiilor și îi vor pregăti astfel pentru școală. Copilul va învăța să citească, să lucreze cu plastilina și să deseneze, va învăța literele și cifrele, și se va obișnui cu activități consecvente, având capacitatea de a-și atinge obiectivele. Totodată, educatorii vor avea grijă ca toate aceste activități să se desfășoare conform unui orar fix, ceea ce îi creează copilului o rutină zilnică eficientă.

Colectivitate

La grădiniță copilul se află în colectivitate, alături de alți copii ca el. Anume în societate copilul va avea posibilitate să se formeze ca personalitate, să găsească limbă comună cu alții și să aibă părerea proprie. Frecventarea grădiniței este necesară pentru dezvoltarea pentru dezvoltarea abilităților de comunicare corecte și a regulilor de conduit în societate.

Dacă încă vă mai gândiți ”merită să dau copilul la grădiniță sau nu?„, MamaPlus.md a pregătit o listă cu grădinițele private din Chișinău, cu toată informația necesară.

Prețurile indicate mai jos sunt valabile la data pubicării articolului: 9.04.2021

Grădinița Star Kids Education & Sport

mamaplus

Star Kids este un centru de dezvoltare pentru copii, unde micuții sunt pregătiți pentru școală în baza unui program de învățământ complex, ce include: jocuri interactive, de instruire, sport și recreere. Programul cuprinde cele mai noi tehnici din domeniul pedagogiei și psihologiei, inclusiv cursuri de dezvoltare intelectuală, creativă și activități sportive.

Vârsta: 2 la 7 ani
Limbi de predare: română, rusă

Activități:

 • Studierea unei limbi străine de 4 ori pe săptămână
 • Pregătirea pentru școală
 • 5 mese pe zi
 • Activități creative
 • Activități în piscină alături de un instructor
 • Fitness, Yoga, dansuri sportive
 • Logoped, psiholog

Adresa: Chișinău, str. Testemițanu, 3/15
Numere de telefon: +373 022 55 00 77, 060 550 079, 022 550 078, 069 550 045

Site
Facebook

Grădinița Erudio

mamaplus

Grădinița Erudio propune un program special și echilibrat de activități la care copiii participă cu plăcere, pentru că sunt bazate pe jocuri și asta nu îi plictisește pe parcursul zilei. Educatorii îmbină eficient jocurile, sportul și activitățile educative. Programul include și pregătirea pentru școală, bazată pe curriculumul național. La Erudio copilul va avea parte de multă atenție, grijă și dragoste. Special pentru cei mici au fost create clase confortabile, o sală pentru exerciții fizice și dans, un teren de joacă de tip deschis și chiar o piscină cu apă de mare.

Vârsta: grupe de la 2 ani
Limba de predare: română

Activități:

 • 4 mese pe zi (dejun, prânz, gustare, cină)
 • Lecții de limba engleză (de 3 ori pe săptămână)
 • Lecții de înot (de 3 ori pe săptămână)
 • Arta vorbirii
 • Dans
 • Educația muzicală
 • Sport
 • Fizioterapie (cu instructor pentru copii, de două ori pe săptămână)

Preț: 299 euro / lună
Numere de telefon: +373 067 111 777, 022 435 896, 067 222 333
Adresa: Chișinău, stradela Andrei Doga, 8/1 

Site 
Facebook 

Grădinița Poienița Picilor

mamaplus

Frecventând grădinița, copilul are parte de confortul și căldura necesară, iar în același timp, părinții știu cu exactitate că cel mic se află în siguranță. Educatorii de la grădinița Poienița Picilor îl vor ajuta pe copil să se lase copleșit de lumea cunoștințelor, să-și lărgească orizonturile, să-și facă prieteni noi și să îndrăgească noi activități care îl vor ajuta să se dezvolte și să crească în armonie. 

Vârsta: grupe de la 2 ani
Limba de predare: româna

Activități:

 • 4 mese pe zi
 • Lecții de limba engleză
 • Arta vorbirii
 • Dans
 • Educația muzicală
 • Sport

Preț: 6500 lei/lună
Telefon: +373 0793 44 435
Adresa: Chișinău, str. Sf. Andrei 31

Facebook

Grădinița privată Căsuța din povești

mamaplus

Centrul Educației și Învățământului Preșcolar „Căsuța din povești” este una dintre primele grădinițe private din Chișinău și în acest an marchează 25 de ani de activitate. Își desfășoară activitatea în sectorul Centru, într-o zonă verde și liniștită lângă parcul Valea Morilor, în apropiere de intersecția străzilor Pușkin–Mateevici.

Vârsta: grupe de la 3 la 7 ani
Limba de predare: româna

Activități:

 • 4 mese pe zi
 • Lecții de limba engleză
 • Arta vorbirii cu un logoped
 • Lecții de cunoaștere a mediului înconjurător
 • Educația muzicală
 • Arta Plastică
 • Pregătirea pentru școală

Preț: 225 euro/lună
Numere de telefon: +373 0686 25 658, 69 994 583, 22 244 086
Adresa: Chișinău, str. Universității, 26B

Site
Facebook 

Grădinița Grădina secretă

mamaplus

Grădinița „Grădina secretă” pune accent pe învățarea limbii engleze, dezvoltarea intelectuală și fizică. Grădinița este dotată cu sală de jocuri, sală de sport, loc de joacă în aer liber, bucătărie, unde copiii învață să gătească. Grădinița are supraveghere video. Pentru copii sunt organizate des excursii la muzee, teatre, gradina zoologică etc.

Vârsta: grupe de la 2 ani
Limba de predare: româna

Numere de telefon: +373 022 490 579, 0686 51 902
Adresa: Chișinău, str. A. Doga, 13/6

Facebook

Grădinița privată Mickey Mouse Clubhouse

mamaplus

Grădinița privată „Mickey Mouse Clubhouse” se află chiar în inima orașului Chișinău și le garantează copiilor o educație preșcolară de calitate. Programul de bază include: știință, dezvoltarea limbajului, matematică, sănătate, artă, muzică și educație fizică, învățarea regulilor de circulație. Cursuri suplimentare: engleză, etichetă, coregrafie. Grupuri mici, până la 10 de copii. Un interior de poveste, camere dotate cu toate cele necesare, săli spațioase de jocuri și loc de joacă în aer liber.

Vârsta: grupe de la 2 ani
Limba de predare: româna

Activități:

 • Lecții de limba engleză
 • Arta vorbirii
 • Dans
 • Educația muzicală
 • Sport

Preț: 5000 lei/lună
Telefon: +373 0683 31 331
Adresa: Chișinău, str. Anton Crihan, 38B

Facebook

Mini-Grădinița Ingenium

mamaplus

Mini-Grădinița INGENIUM este concepută pentru picii ai căror părinți lucrează şi sunt plini de griji cotidiene, dar își doresc un mediu educațional sigur și eficient pentru copilul lor. La mini-grădiniță, picii leagă primele prietenii, se joacă şi învață în acelaşi timp. Grupurile sunt formate din maxim 10-12 copii. Copii urmează programe elaborate de pedagogi şi educatori calificați; beneficiază de săli moderne, mobilier din lemn natural, program de învățare a limbii engleze, dansuri și mișcare, artă și creație,arta comunicării, jucării eco, perne moi, nisip kinetic și tablă interactivă Smart. Toate materialele – cărți, caiete, hârtie, plastilină, creioane, etc.– sunt incluse în costul abonamentului.

Vârsta: grădiniță - copii de la 2 până la 4 ani, pregătirea pentru școală - copii de la 5 până la 7 ani.
Limba de predare: româna

Activități:

 • 4 mese pe zi
 • Lecții de limba engleză
 • Arta vorbirii
 • Activități creative
 • Educația muzicală

Prețuri: jumătate de zi – 2260 lei/lună, întreaga zi – 4250 lei/lună, pregătirea pentru școală - 750 lei/lună.
Numere de telefon: +373 060 790 901, +373 79 977 900
Adresa: Chișinău, str. Sadoveanu 21, str. Alba Iulia 77/14

Site
Facebook

Grădiniță privată FasTracKids

mamaplus

Centrul de dezvoltare timpurie pentru copii „FasTracKids” este un program internațional de dezvoltare a preşcolarilor, recunoscut în multe țări ale lumii. În prezent FasTracKids oferă nu doar activități suplimentare, ci şi posibilitatea de frecventare a minişcolii (grădiniță). Pentru cei mai mici, programul este de la 9.00 până la 12.30 sau până la 18.00, iar pentru cei mai măricei – de la 8.30 până la 13.00 sau 18.00. În cadrul lecțiilor copiii învață să vorbească corect, îşi dezvoltă vocabularul, îşi extind orizonturile, studiază matematica, limba engleză, sunt implicați în activități creative, studiază muzica, dansurile conform programei FasTracKids.

Vârsta: grupe de la 2 la 7 ani
Limbi de predare: româna și rusa

Activități:

 • 5 mese pe zi (pentru grupa care stă întreaga zi)
 • Lecții de limba engleză
 • Activități cu logopedul
 • Lecții de cunoaștere a mediului înconjurător
 • Educația muzicală
 • Arta Plastică

Prețuri: grupa care stă jumătate de zi – 3500 lei/lună, grupa care stă întreaga zi – 5500 lei/lună
Numere de telefon: +373 79 336 336, 079 449 977
Adrese: 

 • bd. Traian 2/2,
 • str. Mircea cel Bătrân, 18/3,
 • str. Ion Pruncul 9,
 • str. Barbu Lăutaru 3

Facebook

Școala Primară-Grădiniță Abeceluș

mamaplus

În activitatea sa, instituția se axează pe metodele educaționale moderne, în special pentru copiii cu vîrste cuprinse între 3 şi 7 ani, bazându-se pe o colaborare strânsă între şcoală, familie şi comunitate.

Vârsta: grupe de la 3 ani
Limba de predare: româna

Activități:

 • Lecții de limba engleză
 • Lecții de robotică
 • Săli de clasă moderne
 • Teren de joacă
 • Stadion
 • Sală de sport
 • Bucătărie

Prețuri: Taxa de educație/școlarizare este de 2200 €/an. Aceasta include programul școlar, precum și activitățile opționale, de la ora 08:15 până la 13:30. În cazul copiilor care au frecventat Grădinița Abeceluș nu se percepe taxă de admitere. Pentru noii veniți taxa constituie 200 €. Pentru supraveghere după-amiază, activități extracurriculare (între orele 13:30 și 17:00) se va percepe o taxă anuală de 400 €. Costurile pentru micul dejun, gustare și prânz vor fi stabilite la începutul anului de învățământ. Cheltuielile pentru manuale, caiete speciale, rechizite, excursii, tabere, echipament pentru sport etc. vor fi suportate suplimentar de către părinți și vor fi stabilite la începutul anului școlar și, în funcție de necesitate, pe parcursul anului.

Telefon: +373 0692 33 012
Adresa: or. Durlești, str. Ștefan Vodă, 64

Site 
Facebook

Centru de dezvoltare pentru copii Znaika Kids Club

mamaplus

Znaika Kids Club este un centru de dezvoltare pentru copii, în cadrul căruia activează o minigrădiniță, cu o grupă de copii de la 3 la 7 ani. De copii are grijă personalul calificat în pedagogie și psihologie. În clubul nostru, copii sunt întâmpinați de un număr foarte mare de jucării, o varietate mare de activități și un program special, atent selectat de profesori.

Vârsta: grupe de la 3-7 ani
Limbi de predare: româna, rusa

Activități:

 • Lecții de limba engleză
 • Arta plastică
 • Dansuri de gală
 • Pregătirea pentru școală

Prețuri: zi deplină - 3500 lei + 1000 lei pentru hrană/ lună
Numere de telefon: +373 79 777 337, +373 78 844 499
Adresa: Chișinău, str/ Belgrad, 60

Site
Facebook 

Mini-grădinița din cadrul Centrului QUO VADIS

mamaplus

La Minigrădinița din cadrul Centrului educațional „Quo Vadis” copii învață limbi străine, matematică, muzică și arte plastice. Se acordă o atenție sporită educației fizice, există clase de taekwondo și gimnastică. Condiții: grupele sunt adecvate vârstei copiilor, cu mobilier modern, o varietate de materiale educaționale, echipamente audio și video, bibliotecă, sală de gimnastică, teren de joacă. Grupuri mici, de până la 14 copii.

Vârsta: grupe de la 2 ani
Limbi de predare: româna, rusa.

Activități:

 • Lecții de limba engleză și română
 • Arta vorbirii
 • Educația muzicală și dans
 • Pregătiri pentru școală

Preț: zi deplină - 6500 lei/lună, jumătate de zi 4500 lei/lună
Numere de telefon: +373 22 21 42 20, +373 22 99 99 88, +373 69 282 453
Adresa: Chișinău, str. Sciusev, 82

Site
Facebook

Grădinița Tech4Kids

mamaplus

Tech4Kids este primul centru educațional care foloseşte educația bazată pe experiențe practice. Este un proiect dezvoltat cu pasiune pentru a deschide copiilor noi orizonturi de cunoaştere şi învățare. Inițiatorii proiectului consideră că primii ani din viața unui copil vor avea o mare influență asupra gândirii şi personalității acestuia. Copiii au o dorință naturală să descopere, să cunoască şi să înțeleagă lumea din jurul lor.

Vârsta: grupe de la 2 ani
Limba de predare; româna

Activități:

 • Pregătirea pentru școală
 • Activități creative și arta plastică
 • Educația muzicală

Telefon: +373 68 073 616
Adresa: Chișinău, str. V. Belinski, 20B

Site
Facebook 

Grădinița Elitex

mamaplus

Program: cunoașterea mediului înconjurător, matematica, scrisul, logica, educația muzicală, educație fizică, educația artistico-plastică, pictura, datini şi obiceiuri naționale.

Adăugător: limba engleză și franceză, bunele maniere, Cercul „Micii Gospodari”, educația creştină ș.a.

Condiții: săli de clasă spațioase, cu un design adaptat pentru copii, cabinet medical, consiliere psihologică, logoped, bucătărie modernă, sufragerie, dormitoare, loc de joacă cu gazon natural, dotat cu leagăne și tobogane. Toate camerele sunt echipate cu lămpi de cuarț.

Vârsta: grupe 3-7 ani
Limbi de predare: româna, rusa

Activități:

 • Lecții de limba engleză
 • Arta plastică
 • Educația muzicală
 • Pregătirea pentru școală
 • Activități cu logopedul

Telefon: +373 0697 55 795
Adresa: Chișinău, bd. Dacia 53/2

Site
Facebook 

Grădinița internațională CHIPS

mamaplus

Limba engleză este principala limbă de predare la CHIPS. Educatorii vorbesc limbile engleză, română și rusă, ceea ce le asigură copiilor o adaptare mai ușoară la un mediu nou. Curriculum-ul se bazează pe ciclul inițial al programului (Primary Years Programme, PYP) și Bacalaureatul internațional (International Baccalaureate, IB).

Condiții: săli spațioase, dotate cu mobilier modern, sigur și ecologic, realizat din materiale naturale. Sistemul educațional CHIPS este bazat pe stimularea senzorială sub formă de joc. 

Vârsta: grupe de la 3 ani
Limba de predare: engleză

Numere de telefon: +373 60 619 999, 68 222 242
Adresa: Chișinău, str. Anton Crihan, 18

Site
Facebook

Grădinița Alba ca Zapada

mamaplus

Grădinița îi asigură pe toți părinții că micuții lor vor avea parte de atenție deosebită, iar educatorii vor contribui la dezvoltarea abilităților sociale și intelectuale ale copilului. În clasă, copiii studiază mediul nconjurător, se dezvoltă fizic, învață matematica, limba engleză, artele frumoase și muzica.

Vârsta: grupe de la 2 ani
Limba de predare: româna

Activități:

 • Lecții de limba engleză
 • Arta vorbirii
 • Dans
 • Educație muzicală
 • Educație fizică

Numere de telefon: +373 068 888 337, 079 871 782, 06760 459, 060 104 420
Adrese: 

 • str. Praga, 76
 • str. Vadul lui Vodă 100
 • str. Melestiu 18A

Facebook