Înotul este unul dintre cele mai bune tipuri de sport pentru dezvoltarea copiilor, fortificându-le mușchii și oferindu-le mai multă încredere în sine. Creșterea imunității și a rezistenței la efort, îmbunătățirea coordonării mișcărilor, a flexibilității și a posturii corpului sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce înotul pentru organismul copilului.

De la ce vârstă copiii pot frecventa orele de înot?

Încă din viața intrauterină, copilul are capacitatea de a înota, la nivel fiziologic și instinctiv. Copilul poate reține respirația și efectua mișcările caracteristice scufundărilor, dar acest reflex se menține în memoria lui doar în primele luni după naștere. Dacă nu este menținut și dezvoltat, relfexul este dat uitării.

Este important ca părinții să fie pregătiți moral înainte de a-și da copilul la înot, pentru că toate fricile și greutățile caracteristice acestui gen de sport le vor înfrunta împreună. Referitor la o vârstă anumită de la care se poate începe practicarea acestui sport, cu cât copilul este mai matur, cu atât mai bine va înțelege beneficiile lecțiilor de înot și își va manifesta astfel interesul pentru ele. Dar, dacă e să vorbim performanță în natație, atunci lecțiile de înot ar trebui să înceapă la vârsta de 4 ani. La această etapă, creierul copilului asimilează mai rapid coordonarea mișcărilor cu mâinile și picioarele.

Înotul pentru copiii de la 1 an la 3 ani

Pentru copiii din această categorie de vârstă sunt recomandate lecțiile individuale de înot. La această vârstă copiii nu pot frecventa antrenamentele în grup, pentru că au de învățat cum să-și învingă temerile și să se adapteze la contrastul de temperatură.

Primele antrenamente de înot încep cu observațiile pe care le face antrenorul, jocuri, scăldat și doar după ce copilul se obișnuiește cu mediul acvatic, se poate purcede la lecțiile de respirație și scufundări. La această vârstă toate lecțiile se desfășoară sub formă de joc. Antrenorul stabilește un orar de exerciții (de la cele mai simple la cele mai complexe), pentru a dezvolta etapizat abilitățile de înot, fără presiune asupra copilului. În această perioadă un rol deosebit de important în are abordarea individuală.

Lecții de înot pentru preșcolari. Categoria de vârstă 4-6 ani

Copiii de vârsta preșcolară care urmează să înceapă antrenamentele de înot, vor avea nevoie de câteva ore individuale. După ce copilul va avea mai multă încredere în sine și se va simți ”ca peștele în apă”, va putea să se alăture antrenamentelor în grup. La această vârstă copiii pot socializa și comunica cu ușurință, iar orele de înot în grup le va dezvolta spiritul competitiv. Totodată, antrenamentele în grup dezvoltă autodisciplina și îl învață pe copii să țină cont de cei din jurul său și să-i ajute.

Lecțiile de înot pentru elevi

Începând cu vârsta de 7 ani, copilul este pregătit pentru procesul de învățare și va executa toate exercițiile absolut conștient. La această etapă nu mai este necesară predarea lecțiilor de înot sub formă de joc. În schimb, este foarte important ca cel mic să fie cointeresat de antrenamente, pentru că doar astfel se va putea obține un rezultat bun.

MamaPlus.md a pregătit o listă cu bazinele din Chișinău, unde copiii pot învăța înotul.

Toate informațiile prezentate în acest articol, inclusiv prețurile, sunt valabile la momentul publicării - 22.10.2020.

Antrenamente de înot în grup cu antrenor la Fitness Family

mamaplus

Fitness Family propune lecții de înot pentru copiii de la 6 luni până la 14 ani - atât individuale cât și în grup, adaptate vârstei copiilor. Instructorii calificați și profesorii îi vor ajuta pe înotătorii juniori să asimileze tehnicile și tipurile de înot de la zero. Antrenamentele de înot în bazin destinate copiilor mici sunt axate pe un program complex pentru dezvoltarea fizică, psihoemoțională și intelectuală a copiilor. Centrul oferă posibilitatea de planifica orarul în așa mod încât copilul să frecventeze lecțiile cel puțin de două ori pe săptămână și să obțină astfel rezultatele dorite.

Vârsta:
grupul "BABY GRUP" de la 6 luni, grupe 4-6 ani și 7-14 ani.

Prețuri:

 • 10 antrenamente de grup/ lună – 1300 lei;
 • lecții individuale pentru copiii până la 6 ani – 3000 de lei, 10 lecții/ lună;
 • lecții individuale pentru copiii de la 6 ani – 3500 lei, 10 lecții/ lună.

Adresa: Chișinău, str. Ion Dumeniuc, 23
Telefon: (+373) 060 909 300

Facebook

Fitness Doza

mamaplus

Dezvoltarea armonioasă a copilului este imposibilă fără activitatea fizică. Tocmai de aceea, centrul propune antrenamente de înot pentru copii cu instructor, fie individuale sau în grup. Bazinul este modern, complet echipat, cu sistem de curățare. În bazinul Fitness Doza apa este dezinfectată în permanență și nu reprezintă niciun pericol pentru cei mici.

Vârsta: copii de la 4 ani: după atestare, sunt incluși în grupele pentru începători, nivel mediu și avansat. Copiii care abia încep să practice înotul pot frecventa antrenamentele individuale.

Prețuri:

 • antrenament anual în grup (3 lecții pe săptămână) – 9000 lei
 • antrenamente individuale: 10 lecții – 4989 lei;
 • 25 lecții – 10200 lei;
 • 50 lecții – 18600 lei.

Adresa: Chișinău, str. Ion Creangă, 49
Telefon: (+373) 22 999 555

Site

Facebook

Lecții de înot la Aquaterra Sport School

mamaplus

Aquaterra Sport School propune lecții de înot pentru copii de la 4 ani, într-un bazin de 25 de metri, cu 5 piste. De asemenea, pentru bebelușii de la 1 lună sunt disponibile ședințele Aqua mama + baby într-un bazin separat pentru nou-născuți. Ședințele date reprezintă un complex de exerciții direcționate pe dezvoltarea fizică, emoțională și intelectuală a bebelușului, care se desfășoară sub formă de joc și le aduc multă bucurie atât copilașilor, cât și părinților.

Toți instructorii de la Aquaterra Sport School sunt certificați și dețin calificările necesare pentru a instrui corect și competent toți copilașii care vor să practice înotul. Antrenamentele se desfășoară în grupuri mici.

Vârsta: grupuri pentru bebelușii de la o lună, împreună cu mamele, grupuri pentru copiii de la 4 ani.

Adresa: Chișinău, str. Ginta Latină, 12/13
Telefon: (+373) 22 850 550

Site

Facebook

Antrenamente de înot în grup la Aquaterra Wellness & SPA

mamaplus

Aquaterra Wellness & SPA oferă antrenamente de înot de grup pentru copiii de la 4 ani. Înotul contribuie la dezvoltarea armonioasă a mușchilor corpului, îmbunătățește sistemul imunitar și are un efect pozitiv asupra psihicului, fiind un mijloc de întărire a organismului copiilor de toate vârstele. Aici există, de asemenea, posibilitatea de a alege lecții individuale cu antrenor pentru copii de orice vârstă.

Vârsta: grup 4-6 ani, grup 7-10 ani, grup 11-13 ani, antrenamente individuale pentru copii de orice vârstă.

Prețuri:

 • abonament pentru 12 lecții individuale (copii până la 4 ani) - 150 euro/lună;
 • abonament pentru 12 lecții individuale (copii de la 4 ani) - 200 euro/lună.

Adresa: Chișinău, str. Decebal, 6/4
Telefon: (+373) 022 628 000

Site

Facebook

Lecții de înot la Niagara Fitness Club

mamaplus

Înotul de la o vârstă fragedă este o cale sigură de a-ți crește copilul puternic, sănătos și dezvoltat din punct de vedere fizic. Niagara Fitness Club vă invită să începeți antrenamente de înot de la zero. Instructorii clubului lucrează cu copii de la o lună de la naștere. Cei mici se antrenează într-o piscină separată, cu o adâncime mică. Toate lecțiile se desfășoară cu un instructor și, din motive de siguranță, la piscină au acces doar copiii sub 14 ani.

rsta: grup 3-5 ani, 6-9 ani, 10-13 ani.

Prețuri:

 • abonament anual 9+3 luni pentru toate secțiile, inclusiv înot pentru copii până la 5 ani - 325 de euro;
 • pentru copii mai mari de 5 ani - 495 de euro.

Lecții individuale cu antrenor:

 • 10 antrenamente timp de 1 oră - 3500 de lei;
 • 10 antrenament timp de 30 de minute - 2700 de lei;
 • 10 antrenamente pentru copii până la 3 ani - 3500 de lei.

Adresa: Chișinău, str. Ghidighici, 5
Telefon: (+373) 022 21 00 21

Site

Facebook

Predarea abilităților de bază de înot la Energy Fitness

mamaplus

Energy Fitnees oferă lecții de înot pentru copii de diferite categorii de vârstă: de la 3 ani și mai mari. Clubul este dotat cu o piscină specială. Antrenamentele au loc sub conducerea unor instructori calificați. Înotul contribuie la îmbunătățirea corpului în creștere și la relaxarea emoțională. După lecțiile de înot, copilul se va simți mult mai liniștit și relaxat și se va încărca cu emoții pozitive.

rsta: grup 3-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 12-13 ani.

Adresă: Chișinău, bd. Dacia, 31/1
Telefon: (+373) 022 50 22 22

Site

Facebook

Lecții de înot la Lotus Water Energ

mamaplus

Principalul avantaj al centrului LOTUS îl constituie instructorii profesioniști care pot găsi o abordare a fiecărui copil de orice vârstă, tratându-l cu grijă și zâmbet. La LOTUS întotdeauna e o atmosferă plăcută, caldă și confortabilă, unde temperatura constantă a camerei este de +28 grade, iar a apei este de +34 grade. Toate lecțiile au loc într-o formă jucăușă, iar echipa de antrenori calificați îi învață pe copii exerciții corecte de respirație în apă, tehnici de înot și jocuri distractive pe apă.

rsta: la înot sunt înscriși copii de la 2,5 luni.

Adresa: Chișinău, str. Studenților, 9/23
Telefon: (+373) 0607 27 171

Facebook

Lecții de înot la SportPark

mamaplus

SportPark invită la înot copiii începând cu vârsta de 3 ani. Instructorii calificați predau tehnici de înot de la bun început. Antrenamentele au loc într-o piscină de 25 de metri, cu 4 benzi. Lecțiile sunt axate pe dezvoltarea fizică, psiho-emoțională și mentală a copiilor. Instructorii cu experiență organizează cele mai interesante și eficiente lecții.

rsta: la lecțiile de înot sunt invitați copiii de la 3 ani.

Adresa: Chișinău, str. Nicolae Dimo, 32
Telefon: (+373) 0788 89 889

Facebook

Lecții de înot la Fitness One

mamaplus

Până la vârsta de 3 ani, copiii sunt deja suficient de dezvoltați pentru a se adapta cu ușurință la mediul acvatic. Lecțiile se desfășoară într-o atmosferă jucăușă, copiii învață elementele de bază ale înotului și exercițiile corecte de respirație. Antrenamentele în apă ajută la îmbunătățirea formei fizice și la dezvoltarea interesului cognitiv al celui mic. Lecțiile desfășurate sunt îndrumarea strictă a instructorilor, sunt axate pe predarea și îmbunătățirea tehnicilor de înot, întărirea corsetului muscular și dezvoltarea coordonării și rezistenței la copiii de orice vârstă. Cardul de club garantează acces nelimitat la toate programele de grup pentru copii.

rsta: antrenamente de grup pentru 3 categorii de vârstă: 3-6 ani, 7-9 ani, 10-14 ani.

Prețuri:

 • lecție de probă - 200 de lei;
 • 10 lecții individuale cu instructor - 1700 de lei;
 • abonament la toate secțiile, inclusiv înot - 610 euro/an.

Adresa: Chișinău, str. Grenoble, 259/16
Telefon: (+373) 22 000 707

Site

Facebook

Lecții de înot la Palatul Sporturilor USM

mamaplus

Înotul este unul dintre cele mai universale tipuri de activitate fizică, un mod eficient pentru întărirea corpului copilului. La bazin sunt invitați copiii pentru a învăța înotul în grup. Lecțiile sunt conduse de instructori de înaltă calificare. Aceste antrenamente contribuie la întărirea organismului, obținerea unor abilități sportive și la acumularea emoțiilor pozitive. Antrenorii îi învață pe copii cum să depășească fricile, să plutească liber pe apă, să respire și să se miște corespunzător.

rsta: copii de la 7 ani.

Prețuri: abonament (12 lecții a câte 3 ori pe săptămână) - 600 de lei.

Adresa: Chișinău, str. Ismail, 1
Telefon: (+373) 022 278 544

Facebook

Lecții de înot la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport

mamaplus

Beneficiile înotului asupra sănătății sunt confirmate de toți medicii. Prin urmare, specialiștii recomandă antrenamentele la bazin tuturor copiilor de orice vârstă. Această activitate întărește coloana vertebrală, normalizează sistemul respirator și cardiovascular. De asemenea, înotul contribuie la întărirea organismului copilului.

rsta: copii de la 7 ani.

Prețuri:

 • abonament (12 lecții a câte 3 ori pe săptămână) - 700 de lei;
 • o singură vizită - 100 de lei.

Adresa: Chișinău, str. 31 August 1989, 78
Telefon: (+373) 022 242 033