Pentru a beneficia de antrenamente confortabile chiar și în cele mai grele condiții meteo este important să ai îmbrăcăminte sportivă calitativă, care te va proteja de tot felul de traume sau alți factori externi. Îmbrăcămintea sportivă de calitate este destinată nu doar sportivilor de performanță. În ea te poți simți comod atunci când frecventezi sala de sport, alergi în parc sau mergi într-o excursie cu familia.

​​​​​Prin ce se deosebește îmbrăcămintea sportivă de cea casual?

În primul rând ar fi bine să verifici materialul din care este confecționat echipamentul sportiv – de obicei este vorba despre membrană, fleece, softshell sau termo.

Croiala îmbrăcămintei sportive ar trebui să fie anatomică, ceea ce îți va asigura tot confortul necesar în timpul executării exercițiilor fizice.

Foarte multe branduri sportive au în stocuri îmbrăcăminte sportivă fără cusături sau cu cusături plate și confortabile. Echipamentul sportiv special cântărește puțin și nu este voluminos, este dotat mereu cu inserții elastice rezistente, lasă aerul să circule, te protejează de umiditate și vânt și reflectantă.

Clasificarea echipamentului sportiv conform sezoanelor:

Îmbrăcăminte sport pentru vară

Din această categorie fac parte maiourile și tricourile, pantalonii scurți comozi care se mulează perfect și sunt impermeabili. Îmbrăcămintea sport pentru sezonul estival este dotată cu inserții speciale din plasă pentru o circulație mai bună a aerului. Mai nou, unele branduri au lansat chiar și echipament sportiv care te protejează de razele UV.

Îmbrăcăminte pentru sezonul toamnă/ primăvară

Atunci când vremea e capricioasă și instabilă, ar trebui să optezi pentru îmbrăcăminte sportivă potrivită chiar și pentru zilele care încep cu un frig insuportabil, iar ziua continuă cu un soare dogorâtor. Pentru această perioadă, sportivii de performanță recomandă regula celor 3 straturi de haine:

1 strat: lenjerie termo care te protejează de hipotermie și previne transpirația excesivă în timpul efortului fizic.

2 strat: fleece sau polar - poate capta și menține căldura emanată în mod natural de corpul uman. Este flexibil, foarte comod, rezistent la uzură, ușor de întreținut, lăsând pielea să respire în voie.

3 strat: îmbrăcămintea sport din membrană este caracterizată de impermeabilitate și respirabilitate crescută, rezistență foarte bună la vânt, durabilitate - poate fi deteriorată doar mecanic. Este potrivită pentru activități fizice în aer liber, alergat, ciclism și altele.

Îmbrăcăminte sport de iarnă

Echipamentul pentru sezonul rece al anului ar trebui să fie ușor, dar călduros, pentru a nu împiedica mișcările. Acest tip de îmbrăcăminte este confecționat din materiale speciale.

Materialul Thermolite îndepărtează efectiv umezeala de pe piele spre stratul superior al îmbrăcămintei.

Shelter – material pe bază de poliester cu ioni de argint, care previne electrificarea.

Isosoft – are o capacitate înaltă de termoizolare. Fiind ușor și moale, este de două ori mai călduros comparativ cu termoizolantele sintetice obișnuite, își reface ușor forma după ce este presat și nu și-o pierde după numeroase spălări. Nu provoacă alergii, menține căldura și se spală ușor.

La ce ar trebui să fii atent atunci când alegi îmbrăcămintea sportivă?

Pentru a opta pentru cea mai confortabilă îmbrăcăminte pentru antrenamentele sportive, ar trebui să ții cont de:

 • Sezon și vremea de afară
 • Genul de sport pe care urmează să-l practici
 • Forma fizică în care te afli și efortul pe care urmează să-l depui

MamaPlus.md îți sugerează în continuare în ce magazine din Chișinău poți găsi echipament sportiv pentru profesioniști și pentru amatori.

Informațiile prezentate mai jos sunt actuale în ziua publicării articolului: 19.02.2021.

Îmbrăcăminte sport Joma de la distribuitorul oficial

mamaplus

Compania EUROSPORT SRL este distribuitorul oficial al brandului spaniol JOMA și propune echipament sportiv și accesorii pentru amatorii de fitness și sportivii de performanță. De asemenea, compania are în dotare și produse pentru cei mai mici sportivi începători.

Brandul Joma este un brand de succes care produce echipamente pentru zeci de echipe profesioniste și sportivi din întreaga lume, participanți la Jocurile Olimpice și la alte campionate de profil.

Prețuri: tricou sportiv pentru femei JOMA – 249 lei, top sportiv JOMA – 559 lei, leggings sportivi JOMA – 599 lei, costum sportiv JOMA – 1299 lei, costum sportiv pentru bărbați JOMA – 689 lei, tricou pentru bărbați JOMA – 329 lei, tricou termo pentru bărbați JOMA – 299 lei.

Adresa: Chișinău, str. Sarmizegetusa, 26
Telefon: (+373) 78 940 000

Site
Facebook

Îmbrăcăminte sportivă de la producătorul autohton Aimo sport

mamaplus

Producătorul autohton de îmbrăcăminte sportivă pentru femei și bărbați propune un sortiment larg de produse calitative, care pot fi purtate în timpul plimbărilor sau la antrenamentele sportive. Brandul produce echipament sport din materiale calitative, în conformitate cu standardele internaționale.

Prețuri: hanorac pentru femei – 550 lei, top sportiv – 350 lei, leggings sport – 600 lei, hanorac pentru bărbați – 650 lei, tricou pentru bărbați – 360 lei, scurtă sport pentru bărbați – 680 lei.

Adrese:

 • CC Grand Hall, bd. Negruzzi, 2/4;
 • CC Zorile, str. Calea Ieșilor, 8/2

Telefon: (+373) 76 008 200

Site
Facebook

Brandul sportiv PUMA în Moldova

mamaplus

Unul dintre cele mai mari branduri cu produse sportive, PUMA, este disponibil și pe piața de la noi. Brandul produce îmbrăcăminte și încălțăminte sport, precum și un spectru larg de accesorii. Magazinul online PUMA MOLDOVA îți pune la dispoziție o varietate mare de produse sportive penru femei, bărbați și copii.

Prețuri: tricou pentru femei Puma – 369 lei, top Puma 4Keeps Bra – 349 lei, leggings Puma RTG Logo – 899 lei, costum pentru femei Puma Train Stretch Knit – 2998 lei, tricou pentru bărbați Puma EVOSTRIPE Tee – 349 lei, pantaloni pentru bărbați Puma Active Woven – 799 lei.

Adrese:

 • bd. Dimitrie Cantemir, 6;
 • CC Shopping MallDova, str. Arborilor, 21, etajul 3;
 • bd. Decebal, 139B.

Numere de telefon:

 • (+373) 76 714 478,
 • (+373) 79 716 922,
 • (+373) 76 714 473

Site
Facebook

Magazinul de articole sportive multibrand, MULTISPORT

mamaplus

Magazinul de articole sportive multibrand MULTISPORT este distribuitorul oficial al mai multor mărci mondiale precum: Mizuno, Skechers, Speedo, Adidas Kombat, Mesuca, Sponeta, Asics ș.a. În cadrul magazinelor pot fi găsite produse pentru mai multe tipuri de sport, haine și echipamente sport.

Prețuri: geacă din fleece pentru femei - 338 lei, tricou pentru femei Asics - 650 lei, colanți sport Mizuno – 453 lei, tricou polo pentru bărbați ASICS – 392 lei, costum sport pentru bărbați Asics – 1858 lei, pantaloni sport pentru bărbați Hi-Tec RENO – 570 lei, pantaloni scurți pentru bărbați MUAY – 766 lei.

Adrese:

 • or. Chișinău, bd Decebal 6/1
 • or. Chișinău, str. Nadejda Russo, 16

Numere de telefon:

 • (+373) 068 88 64 88
 • (+373) 068 68 88 39

Site
Facebook

Produse și echipamente pentru tenis de la Babolat

mamaplus

În buticul specializat al brandului Babolat, cel mai vechi producător de rachete de tenis, pot fi găsite echipamente și accesorii pentru tenisul de performanță. Sortimentul Babolat este larg – rachete de tenis de înaltă calitate atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori, echipamente de tenis, produse pentru badminton (rachete și fluturași pentru badminton, textile).

Prețuri: tricou pentru bărbați - 800 lei, pantaloni scurți pentru bărbați – 800 lei, tricou cu mâneci pentru femei Perfomance Wimbledon – 700 lei, fustă Perfomance Wimbledon – 700 lei.

Adresa: or. Chișinău, str. Tighina, 39
Telefon: (+373) 79 570 903

Site 
Facebook

Magazin de articole sportive X-style

mamaplus

Magazinul specializat propune un sortiment larg de echipamente și accesorii pentru turism, alpinism și sporturi extreme, de la cele mai importante branduri mondiale: Deuter, Petzl, Asolo, Julbo, Buff, Singing Rock, Rossignol, Dalbello, Montane, Marmot, North Face, JetBoil, Hannan, Pinguin. Consultanții din cadrul magazinului vă vor ajuta să găsiți tot ce aveți nevoie pentru călătorii și activități în aer liber.

Adresa: or. Chișinău, bd. Grigore Vieru, 27 

Numere de telefon:

 • (+373 22) 210 053 
 • (+373) 060 798 098

Site
Facebook

Îmbrăcăminte sport în magazinul Pro Sport Magazin

mamaplus

Magazinul de îmbrăcăminte sport propune un sortiment larg de produse de la cele mai importante mărci din lume: Adidas, Nike, Puma, precum și încălțăminte sport pentru alergat, pentru diverse jocuri, dar și pentru mersul pe jos. Gama include și îmbrăcăminte sport casual.

Prețuri: costum sport pentru bărbați Adidas Tiro - 1 899 lei, colanți sport Nike – 599 lei, costum sport pentru femei Nike Academy Dry Fit - 1 799 lei, tricou pentru femei Nike Air – 399 lei.

Adresa: or. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 6

Numere de telefon:

 • (+373) 79 04 11 66,
 • (+373) 60 36 7997

Site
Facebook 

Îmbrăcăminte sport JAKO

mamaplus

De peste 30 de ani, marca JAKO creează echipamente sportive într-o mare varietate de stiluri și culori. Noul magazin JAKO din Shopping MallDova prezintă, de asemenea, o gamă largă de echipamente sportive pentru diferite tipuri de sport. Magazinul este reprezentantul oficial și oferă spre vânzare echipamentul oficial al echipei naționale de fotbal a Moldovei de la partenerul tehnic - JAKO.

Prețuri: tricou sport CHAMP 2.0 – 490 lei, tricou sport PREMIUM BASICS – 620 lei, pantaloni scurți PREMIUM BASICS – 780 lei, pantaloni sport PREMIUM BASICS – 990 lei.

Adresa: or. Chișinău, CC Shopping MallDova, str. Arborilor, 21, etajul 3
Telefon: (+373) 69 006 006

Site 
Facebook

Echipamente sport de la Mad Wave MD

mamaplus

Mad Wave LTD – companie internațională, producătoare de echipamente pentru înot. Reprezentantul exclusiv al mărcii Mad Wave LTD pe piața moldovenească este compania Corksenter, care oferă o gamă largă de îmbrăcăminte și accesorii atât pentru profesioniștii care practică sporturile nautice, cât și pentru amatori.

Prețuri: costum de baie – de la 650 lei, costum de baie pentru copii – 390 lei, costum de baie pentru bărbați – de la 350 lei, șlapi din silicon – de la 230 lei, ochelari pentru înot – de la 285 lei.

Adresa: or. Chișinău, bd. Moscova, 6 (în spatele restaurantului Plovdiv)

Numere de telefon:

 • (+373) 76 707 770
 • (+373) 69 558 598

Site
Facebook

Producător specializat de echipamente sportive VERDESCA

mamaplus

Compania CANINDSPORT, reprezentantul oficial al mărcii comerciale VERDESCA, este specializată în producția de îmbrăcăminte și echipamente de înaltă calitate pentru sport și recreere. Compania poate proiecta și fabrica versiuni exclusive de îmbrăcăminte și uniforme cu imprimeuri (numere, embleme, sigle, desene și inscripții) de înaltă calitate.

Compania oferă, de asemenea, modele gata făcute de uniforme pentru sporturi de echipă, atletism și arte marțiale, costume, jachete, atribute pentru fani și majorete.

Adresa: or. Chișinău, str. Sarmizegetusa, 26
Telefon: (+373) 79 403 678

Site

Magazin de articole sportive LiMon

mamaplus

Magazinul LiMon se poziționează ca un centru de echipamente pentru călători. În magazin puteți găsi orice echipament specializat, încălțăminte, echipament pentru alergare, călătorii și expediții. Odată ce angajații magazinului sunt și ei pasionați de călătorii și de zeci de ani, se antrenează sistematic pe diferite trasee montane, cu siguranță că vă vor putea ajuta să vă alegeți echipamentul potrivit.

Adresa: or. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 148G (intrarea de pe stradela Teatrului)
Numere de telefon:

 • (+373 22) 229 005
 • (+373) 68 733 009

Site
Facebook

Îmbrăcăminte sport în magazinul multibrand SPORTLANDIA

mamaplus

Sportlandia – un magazin sport pentru întreaga familie, unde puteți găsi articole pentru sport și activități în aer liber - de la cele mai simple articole sportive, până la echipamente sport de ultimă generație. Magazinul prezintă produse de înaltă calitate, la prețuri rezonabile, pentru 50 de genuri de sport.

Adresa: CC Grand Hall, bd. Negruzzi, 2/4
Telefon: (+373 22) 83 60 41

Site
Facebook

Articole și echipamente sport pe Acvila Sport

mamaplus

Acvila Sport prezintă o gamă largă de produse și accesorii pentru toate tipurile de sport. Un sistem atractiv și flexibl de reduceri și un sortiment bun cu produse de calitate.

Prețuri: tricou pentru bărbați – 350 de lei, pantaloni scurți pentru bărbați – 170 de lei, pantaloni sport pentru bărbați – 275 de lei, tricou sport cu mânecă lungă – 320 de lei.

Adresa: or. Chișinău, str. Bucuriei, 5
Telefon: (+373) 78 101 515

Facebook
Site